Domates Soslu Sosis Tarifi

Kahvaltılarda sosisi sevenler için enfes bir tarifimiz var. Domates sosuyla harika bir ikili olan sosislerin masanızı şenlendirecek bir menü olduğunu unutmayın. İşte açık büfe kahvaltıların vazgeçilmezi domates soslu sosis tarifi.

21.08.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-10:06) Domates Soslu Sosis Tarifi

Kahvaltıda sosisi seviyorsanı ve sıcak sıcak tüketmek tercihinizse size harika bir tarifimiz var. İşte domates soslu sosis ile harika bir kahvaltı önerisi.

DOMATES SOSLU SOSİS 

MALZEMELER: 

4 adet pratik sosis,4 yemek kaşığı domates püresi,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı tereyağ,2 adet sivri biber,1 dişsarımsak,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığıt uz,1/2 su bardağ ırendelenmiş kaşar peyniri,1 çay kaşığı kekik,6-7 adet doğranmış çekirdeksiz siyah zeytin,3/4 su bardağı kaynar su.

HAZIRLANIŞI: 

Sosisleri yaklaşık 0,5cm doğrayın.Tereyağını sahanda erittikten sonra sosisleri hafif bir şekilde soteleyin. Sosisler hafif renk aldıktan sonra, ince şekilde kıydığınız yeşil biberleri ilave edin ve soteleyemeyi sürdürün. Biberler kendini bırakmaya başlayınca da, salça, ince doğranmış sarımsak ve domates püresini de ilave edip sotelemeyi sürdürün. Yanmamasına dikkat edin. Sarımsak ve salçanın kokusu çıkmaya yakın, kaynar suyu, kimyonu ve tuzu katıp karıştırın. Sos homojen bir kıvama geldikten sonra tıkırdamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika bu şekilde pişirin. Fırınınızı 200 derecede ısıtın.10 dakika pişen domates soslu sosisleri, fırına koyacağınız bir kaba aktarıp, üstüne rende kaşar kekik ve zeytinleri gelişigüzel bir biçimde koyup fırına sürün. Kaşarlar kızarmaya başlar başlamaz hazır demektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal