Domates Soslu Izgara Patlıcan Tarifi

Domates soslu ızgara patlıcanı denediniz mi? Domates soslu ızgara patlıcanı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Patlıcanın en lezzetli haliyle buluşmaya ne dersiniz? İşte enfes tarif için bulunması gereken malzemeler.

01.11.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-11:55)

Patlıcanla yapılan her yemek enfes lezzette olur. Ancak domatesli patlıcan ızgaranın lezzetini asla unutamayacaksınız. İşte domatesli patlıcan ızgara tarifi.

DOMATESLİ PATLICAN IZGARA TARİFİ

MALZEMELER: 

1 adet büyük boy patlıcan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates sosu için:

1 kase domates püresi,1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz

İçi için:

75 gram kaşar peynir

HAZIRLANIŞI: 

Patlıcanları bir soyacak ile veya bıçakla uzunlamasına orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Tuzlu suyun içerisine aktarıp acısının çıkmasını sağlayın. İzli bir ızgara tavasını zeytinyağı ile güzelce yağlayın. Patlıcan dilimlerini arkalı önlü olacak şekilde yumuşayana dek pişirin. O esnada sarımsağı iyice ezin. Zeytinyağı ile hafif şekilde kavurun.

Domates püresini, tuz ve karabiberi üzerine ekleyerek kıvam alana dek pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan indirin.Pişen patlıcanların içlerisine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak rulo olarak sarın. Hazırlanan domates sosu bir fırın kabına koyun. Patlıcanları ortasına oturttun.180 derece peynirler eriyene dek 8-10 dakika kadar pişirin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal