En güzel domates çorbası nasıl yapılır, domates çorbasına hangi baharat yakışır?

Kış günlerinde içinizi ısıtacak olan domates çorbasını püf noktalarıyla sizin için derledik. Bu tarifte 'en güzel domates çorbası nasıl yapılır?' sorusunun cevabını bulacaksınız. İşte hem lezzete hem de şifaya doyacağınız domates çorbası tarifi...

05.03.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-16:37)

Faydaları ile her mevsim soframızda yer bulan domatesin yararları saymak ile bitmiyor. Diyabete iyi gelen domates, kolesterolü de azaltmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonlarından tutun da cilt problemlerine karşı her şeye yarar sağlayan domatesin başrol olduğu birçok lezzetli ve sağlıklı tarif bulunmaktadır.

Vücut için şifa olan domatesin başrol olduğu harika bir tarifi sizin için derledik. En güzel domates çorbası nasıl yapılır diye merak edenler için ilaç gibi kış hastalıklarından koruyacak mucize bir tarifi derledik. 

Domates çorbası nasıl yapılır?

Domates çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler:

- 4 ila 5 adet olgun domates

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 3 çorba kaşığı un

- 1 litre su

- 1 su bardağı süt

- 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar

Domates çorbası nasıl yapılır?

Domates çorbası için ilk olarak yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur ardından da diğer taraftan kabuğu çıkarılan, küp küp kesilmiş domates robottan geçirilerek bu karışıma ilave edilir sonrasında birkaç dakika kavrulur. Ara verilmeden bir litre kadar su ilave edilerek karıştırma işlemi devam ettirilir. 15 dakika bu şekilde kaynatıldıktan sonra süt ilave edilerek birkaç dakika daha kaynatılır ve tuzu ilave edilerek ocaktan alınır. Arzuya göre servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edebilirsiniz. Baharat kullanmayı tercih ediyorsanız, domates çorbasına en çok yakışan baharat kekiktir. Üzerine biraz kekik serpiştirebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal