Dolgun Saçlar İçin Yapılacaklar

Dolgun saçlar için ne yapmalı, dolgun saçlar için maske nasıl yapılır? gibi konuları sizler için derledik. İşte detaylar...

22.06.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:24) Dolgun Saçlar İçin Yapılacaklar

Hemen her kadın dolgun saçlar için yapılacaklar nelerdir merak etmektedir. Dolgun saçlar, kişiyi her yerde ön plana çıkarmaktadır. Yumuşacık, pırıl pırıl ve havalı saçlara sahip olabilmenin pek çok farklı yöntemi olsa da gerçekten işe yarayan yöntemler bulmak epey zor olabilir. Bu nedenle muhakkak denenmiş ve sonuç olarak olumlu etkiler almış yöntemler ile tanışılması gerekmektedir.

Eğer siz de dolgun saçlar ile tanışmak istiyorsanız, yapacağınız birkaç işlem ile kısa süre içerisinde havalı ve dolgun saçlara kavuşabilirsiniz.

Saçlarınızı Her Gün Yıkamayın
Dolgun saçlara kavuşabilmek için yapılması gereken ilk şey saç yıkama alışkanlıklarınızı gözden geçirmek olmalıdır. Çoğu kadın saçlarını her gün yıkamaktadır. Bu işlem yağlanma olmaması için yapılsa da saçların yağa ihtiyacı bulunmaktadır. Aksi halde saç beslenemez ve gün geçtikçe sönükleşmeye başlar.

Özellikle aşırı yağlı saçlara sahip olan kişiler her gün yıkama yaparak büyük bir hata yapmaktadır. Yağı giden saç zaman içerisinde hasar almaya başlar. Saçta meydana gelen hasarlar sonucunda saç cansızlaşır ve kötü bir görünüme neden olur. Saçı elbette ki eğitmek zor olacaktır, fakat iki ya da üç günde bir yıkamaya alıştırarak saçın beslenmesine ve daha az yağlanmasına sebep olabilirsiniz. Yağlı görünüm için de bebek pudrası ve kuru şampuan desteği alınabilir.

Doğal Yağlar ile Saçınızı Destekleyin
Dolgun saçlar için yapılacaklar listesinde yer alan bir diğer aşama ise saçları doğal yağlar ile beslemek olacaktır. Elbette saçın yıkanma süresini yöneterek büyük bir adım atılabilir, fakat işlemleri hızlandırmak için doğal yağlardan yardım almak akıllıca olacaktır. Piyasada pek çok farklı saç bakım ürünü bulunsa da doğal yağlar saça asla zarar vermeden besler ve gerekli olan bakımı uygular.

Bu nedenle Hindistan cevizi yağı ve tatlı badem yağı gibi yağlardan faydalanmakta yarar olabilir. Saç bakım işlemlerini genellikle duştan birkaç saat önce uygulayabilirsiniz. Duş sonrasında da argan yağı vb. gibi ağırlık yapmayan ve saç tarafından emilen yağlardan destek alınabilir. Dolgun ve hacimli saçlar için doğal yağlar iyi bir seçenek olacak!

Yumurta Maskesi ile Mucizelere Tanık Olun
Dolgun saçlar için yapılacaklar için net bir çözüm arıyorsanız, yumurta maskesi tam da aradığınız şey olabilir. Hacimli ve havalı bir görüntü için kullanabileceğiniz bu maske tarifi, yumurtanın içerisinde yer alan vitamin ve minerallerden dolayı saçları besleyecektir.

Yumurta maskesi için öncelikle iki yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı gliserin ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi ile karıştırılır. Elde edilen karışım, saç köklerine masaj olarak uygulanır. Bu karşımı duşta sürmeniz gerekiyor. Öncelikle şampuanlama yapın ve ardından bu işlemi gerçekleştirin. Bunun nedeni karşımdan sonra şampuan sürüldüğü zaman tüm karışımın saçtan gideceğidir. Duştan çıkmadan önce sürülmeli ve durulanmalıdır. Maske, her saç tipine uyum sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal