Doğum Sonrası Para Desteği Hakkında Her Şey

Anne adayları ya da hamile kalmak isteyenlerin en merak ettikleri soru doğum sonrası masraflar için destek parası oluyor. Bu paranın kimlere verildiği ve hangi şartlarda olduğu soruları kafaları karıştırıyor.

24.07.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-10:48) Doğum Sonrası Para Desteği Hakkında Her Şey

Doğum sonrası artan masraflar ebeveynlerin belini büküyor. Sürecin sonrasında bazı anneler doğum sonrası destek alırken bazıları da süre konusunda bazı düzenlemeler tabi oluyorlar. İşte, detaylar...

DOĞUM SONRASI DESTEĞİ KİM ALABİLİR?

Doğum sonrası sağlanan destek memur annelere sağlanırken SGK’lı öteki çalışanlara sağlanmıyor. Memur anneler doğumun ardından ödeme alırken öteki anneler iş göremezlik ödeneği alabiliyor. Doğum sonrası ödenen yardım memur annelere aylık katsayı gösterge katsayı biçiminde hesaplanırken SGK’lı annelere doğum öncesi ve sonrasında izinli olduğu vakit üzerinden hesaplanıyor.

İŞ GÖREMEZLİK MADDESİNİN DETAYLARI

Kanunun 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası ile Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendinde belirtilen muhtarlar ile (b) bendinin (1), (2) ve (4) numaralı alt bentleri kapsamındaki sigortalılar ile 5 inci maddesinin (a) ve (g) bendi kapsamındaki sigortalı kadına, annelik durumlarına bağlı olarak günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilecektir. Geçici iş göremezlik ödeneği doktorun vereceği istirahata bağlı olarak doğumdan evvelki ve sonraki 8 haftalık vakitte, çoğul hamilelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için ödenecektir. Sigortalı kadının isteği ve doktorun onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışması durumunda, doğum sonrası istirahat süresine çalışılan süre ilave . Bu vakitlerin eklenebilmesi için doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışmasının uygun olduğuna dair sağlık raporu yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularınca düzenlenecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal