Doğum Sonrası Masaj Bakın Nelere Faydalı

Doğumdan sonraki süreçlerde zihnen ve bedenen rahatlamak için yapılması tavsiye edilen şey masajdır. Peki, masaj doğum sonrası ne gibi faydalar sağlar? İşte detaylar…

26.06.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-10:07) Doğum Sonrası Masaj Bakın Nelere Faydalı

Doğumdan sonraki süreçlerde anneler yeni bir hayata alışmaya çalışırken, bir yandan da iyileşme sürecinde bazı rahatsızlıklar yaşayabilirler. Uzmanlar, doğumdan sonra masaj yaptırmanın birçok faydası olduğunu ve annelerin fiziksel ve bedensel olarak bu sürçte destek olduğunu açıkladı.

LOĞUSA MASAJI

Lohusa masajı, özel olarak lohusa annelere yönelik yapılan bir masaj olabilir. Ama normal klasik bir masaj tekniği de lohusalıkta oldukça etkili olabilir. Özel olarak yapıldığında, özellikle emzirmeden kaynaklı olarak sırt ve omuz ağrılarını rahatlatmaya, rahmin toparlanmasını kolaylaştırmaya ve hormonal dengenin yeniden kazanılmasını desteklemek amaçlı bazı özel uygulamalar içerebilir.
Doğumdan sonra masaj yaptırmak, bazı durumlarda da uygun olmayabilir. Bu yüzden masaj yaptırmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Aynı zamanda bu masajı yapan terapistinizin ne kadardır bu masajı yaptığı da oldukça önemlidir.

DOĞUM SONRASI MASAJIN VÜCUDA FAYDALARI

Doğum sonrası yapılan masaj şişkinliği azaltır. Doğum anında da olan şişkinlik doğum sonrası oldukça rahatsız edici bir hale gelir. Yavaş ve rahatlatıcı bir masaj vücuttaki şişkinlik ve ödeme oldukça fayda sağlayacaktır. Süt üretimini artırır. Anne sütü bolca emzirmek ile artar lakın süt kanalları için masaj oldukça faydalı olacaktır.

Doğumdan sonra kadınların %80’ inde loğusa hüznü görülür. Bu durum ilerleyen zamanlar da loğusa depresyonuna dönüşerek ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir. Bu nedenle doğum sonrası oluşabilecek olumsuz durumları önlemek amaçlı hormon dengesinin ve ruh halinin desteklenmesi lazım. Bu yüzden masaj yaptırmak kadar bakım yaptırmak da oldukça iyi hissettirecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal