Doğum Sonrası Çatlaklardan Böyle Kurtulabilirsiniz

Doğumdan sonra ciltte meydana gelen çatlaklar kadınlar için korkulu bir rüyadır. Doğum yapan annelerin genellikle ilk aklına takılan soru, doğum sonrası çatlakların nasıl geçeceği olur. Peki, doğum sonrası oluşan çatlaklar nasıl geçer? İşte doğal çözümlerle doğum sonrası çatlakları geçirme yöntemi…

09.04.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-10:08) Doğum Sonrası Çatlaklardan Böyle Kurtulabilirsiniz

Anne adayları özellikle doğumdan sonra oluşan çatlaklara maruz kalmamak için birtakım önlemler almalıdır. Bu önlemler şu şekildedir:

Hamilelik döneminde sıcak su ile duş almaktan kaçınılmalıdır çünkü sıcak su çatlakların oluşumunu hızlandırır. Aynı zamanda hamilelik döneminde kesinlikle karın bölgenizi nemlendirmeniz gerekmektedir, bu konuda da doktorunuzun verdiği kremleri tercih etmelisiniz. Bu süreçte sıvı tüketimine de özen göstermelisiniz, vücudun yeteri kadar sıvı alması oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde mutlaka düzenli olarak karın bölgenize masaj yapmalısınız, uzman doktorunuzdan bu konu ile ilgili detaylı bilgiler alabilirsiniz.

DOĞUM SONRASI ÇATLAKLARA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Doğum sonrası çatlakların önüne geçmek için bitkisel kürleri kullanabilirsiniz. İşte çatlakları yok eden etkili bir kür tarifi…

MALZEMELER

  • Zeytinyağı,
  • Çörek Otu Yağı,
  • Kakao Yağı,
  • Kantaron Yağı,
  • Badem Yağı.

NASIL HAZIRLANIR?

Tüm malzemelerden yarım çay kaşığı bir kaseye koyup iyice karıştırın. Ardından karışımı çatlakların yoğun olduğu bölgelere masaj yaparak uygulayın. Bu karışımı haftada 2 ya da 3 kez yapabilirsiniz. Düzenli uygulandığı taktirde bu bitkisel kürün etkili olduğunu göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal