Doğum Kontrol Hapı Adeti Geciktirir mi?

Doğum kontrol hapları gebelik istemeyen kadınların kullandığı koruyucu bir ilaçtır. Olumlu etkilerinin yanında bazı yan etkilere de sahip olan haplar mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Peki doğum kontrol hapları adet döngülerine etki eder mi? Haberimizde cevabını bulabilirsiniz.

25.04.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-16:30) Doğum Kontrol Hapı Adeti Geciktirir mi?

Doğum kontrol hapının içeriğinde östrojen ve progesteron hormonu bulunmaktadır. Gebelikten korunmak için kullanılan bu haplar yumurtalıklarda yumurta hücresi gelişmesini önler. Vücuda giren sperm hücresi olgun yumurta hücresi bulamadığı zaman da döllenme gerçekleşmez. Doğum kontrol hapları gebeliği bu şekilde engellemektedir.

ADET DÖNGÜSÜNÜ DEĞİŞTİRİR Mİ?

Doğum kontrol hapları adet kanamasını geciktirebilir.  Kişiler genellikle düğün, balayı, tatil ve yoğun iş dönemlerinde adet olmayı önlemek için bu ilaçları içebiliyor. 1 yılda 1 veya 2 kez bu ilaçları adet kanamasını geciktirmek için kullanmak doğru olsa da devamlı kullanmak vücuttaki hormon dengesini etkileyeceğinden zararlı olmaktadır. Normal ve sağlıklı vücutta adet dönemleri düzenli olmalıdır. Regl olmayı geciktirmek için doğum kontrol hapı kullanılması öncesinde doktora danışılmalıdır. Bu amaçla kullanıldığında o an adet olmayı kesin olarak engellemektedir. Doğum kontrol hapı kullanımı bırakıldıktan 7-10 gün içerisinde eğer kişi adet olmazsa doktora görünmelidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal