Doğru Kırmızı Ruj Seçimi?

Doğru ruj rengi nasıl seçilir,sürülür? Ten rengine göre ruj nasıl seçilir? Ten rengine göre kırmızı tonda ruj nasıl seçilir. İşte detaylar...

16.06.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:27) Doğru Kırmızı Ruj Seçimi?
Kırmızı ruj makyajdaki belki de en zor handikaplardan biri. Kendinize yakıştıracağınız doğru tonu bulmak, sürme şekli, zor kullanımı gibi birçok kadının vazgeçilmez rengi olmasına rağmen tercih etmeme sebebi bu sebeplerden. Kırmızı rujun artık mevsimi yok. Doğru tonlar kullanıldığında yazın açık alt tonlu kışın ise daha bordoya kaçan kırmızılar olduğunda her mevsim kullanılan bir ruj tonu haline gelmiştir. Doğru ruj seçimi yapabilmek için tene göre seçmek önemli dilerseniz tenlere göre kategorilize edip doğru kırmızı ruj seçimi konusunda size yardımcı olalım.
Beyaz Tenliler
Beyaz tenliler kırmızı ruj seçerken alt tonunda biraz daha mavilik barındırmasına dikkat etmelidirler. Beyaz tenli bayanların renginde soğuk alt tonlu renkler barındığı için dengelemek için kırmızı rujun içerinde mavilik barındırması size doğru renk tonunu bulmanızda yardımcı olacaktır. Peki doğru kırmızı ruj seçimi? Yapmak için içerisinde mavilik barındırıp barındırmadığını nasıl anlayabilir. Eğer seçim yaparken birkaç farklı açık, koyu gibi kırmızıyı alıp elinizde denediğinizde ve baktığınızda hangisinin daha pembeye yakın veya içerisinde turunculuk barındırdığını anlayabilir ve seçimini buna göre yapabilirsiniz. İçerisinde pembelik barındıran rujlar aynı zamanda mavi alt tonlu olduğu için beyaz tenli bayanlara uygun ruj tonudur.
Buğday Tenliler
Eğer buğday tenli iseniz ten renginizde daha fazla sıcaklık barındığı için doğru kırmızı ruj seçimi yaparken de dikkat etmeniz gereken şey seçtiğiniz kırmızının içerisinde turunculuk barındırıp barındırmadığı olacaktır. Eğer seçtiğiniz kırmızının alt tonunda turuncu renk tonu bulunursa işte bu renk tam size göre olacaktır.
Esmer Tenliler
Eğer esmer renk tonuna sahip iseniz. Teniniz daha koyu olduğundan seçmeniz gereken doğru kırmızı ruj seçimi? İçerisinde kahvelikler barındıran ve biraz daha koyuya kaçan bir kırmızı renk tonu olmalıdır. Böylece ten renginizle birlikte daha bütün duracak ve eşitlik sağlayacaktır.
Ayrıca bu kadar kült olan ruju seçmek ve taşımak cesaret isteyen bir iş haline gelse de bu çekici rengi doğru tonlarla birlikte birleştirdiğinizde çok da güzel bir şekilde makyajınıza adapte etmek mümkün. Son olarak birazda nötr tenlerden bahsetmek istiyorum yazımızda...
Nötr Ciltler
Nadir görülen nötr ciltler her rengi kolaylıkla taşıyabilirler. Sıcak ve soğuk alt tonlu ciltlere de olan rujları tercih edebildikleri için birçok renkten ruj onlara yakışacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal