Doğal Yollarla Kuru Cilt Nemlendirme Yöntemleri

Kuru bir cilde sahipseniz mutlaka nemlendirmeniz gerekir. Çünkü kuru ciltler dökülmeye başlayarak kırışıklığın artmasına neden olur. Peki, kuru ciltler nasıl nemlendirilmelidir? Kuru ciltleri nemlendirmek için ne yapmak gerekir? İşte cildi nemlendirmede doğal yöntemler…

25.07.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-15:57) Doğal Yollarla Kuru Cilt Nemlendirme Yöntemleri

Cildiniz kuruysa ve bir türlü istediğiniz nemlendiriciyi bulamıyorsanız evde kendi nemlendiricinizi kendiniz yapamaya ne dersiniz? Cildinizi hasara uğratmadan ve zararlı kimyasallar kullanmadan su dengesine yardımcı olacak bazı maddeleri evde kullanabilirsiniz. Sizin için kuru cildi nemlendirmenizi sağlayacak doğal yöntemleri bir araya getirdik. Kuru cildi nemlendirmek ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için günlük bakım rutininize ev yapımı doğal ürünler ekleyebilirsiniz. İşte evde hazırlayabileceğiniz nemlendirici tarifleri...

KAKAO YAĞLI NEMLENDİRİCİ

  • 4 yemek kaşığı kakao yağı
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Kakao yağını çukur bir tabak içerisine alın. Tabaktan daha büyük bir kabın içerisine sıcak su doldurun. Kakao yağını koyduğunuz küçük tabağı bu kabın üstüne yerleştirin. İçerisine su girmemesine özen gösterin. Kakao yağı eridikten sonra içerisine hindistancevizi yağı ile zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı cam bir kavanozun içerisine koyup ağzını sıkıca kapatın. Hazırladığını bu nemlendiriciyi her gün düzenli olarak kullanın.

LAVANTA YAĞI MASKESİ

  • 1 adet yumurta sarı
  • 1 tatlı kaşığı beyaz kil
  • 4 damla lavanta yağı

NASIL YAPILIR?

Antioksidan açısından oldukça zengin olan avokado yağı, cilt kızarıklarının giderilmesini sağlar. Lavanta yağı maskesi için gerekli olan tüm malzemeleri küçük bir kasenin içerisine alarak güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayarak 20 dakika boyunca bekletin. Önce ılık, daha sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi her gün uygulayın.

MARUL MASKESİ

  • 3 yaprak marul
  • 3 yaprak maydanoz
  • 4 damla lavanta yağı
  • 3 yemek kaşığı işlenmemiş zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Marul maskesi ile cildinizi nemlendirirken toparlanmasını da sağlar.  Düzenli şekilde kullanıldığında sonuçlarını gözle görebilirsiniz. Gerekli olan tüm malzemeleri blendera alıp güzelce geçirin. Ardından karışımı cam bir kavanozun içerisine alın. Her gün düzenli olarak bu karışımı masaj yaparak cildinize iyice yedirin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal