Doğal ve Kristal Taşlar Nasıl Temizlenir?

Özellikle turistlik yerlerden satın aldığınız doğal taşlar size gelene kadar birçok işlemden geçiyor. Madenden çıkarılıyor, işleniyor, birkaç satıcının elinden geçip size ulaşıyor. Bu sırada da birçok farklı enerjiye maruz kalıyor. Peki, doğal ve kristal taşlar nasıl temizlenir?

26.02.2020-18:08 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-17:49) Doğal ve Kristal Taşlar Nasıl Temizlenir?

Kristalleri temizlemenin ve şarj etmenin pek çok yolu vardır. Belirli periyotlarda bu işlemlerin yapılması taşların yenilenmesinde büyük fayda sağlar. Ancak her kristal ve doğal taş için her temizleme işlemi uygun olmayabilir. Temizleme işlemi için kristalinize ve size uygun olan yöntemi seçmenizde fayda var. Aksi halde taşınız zarar görebilir, renk değiştirebilir ya da enerjisini kaybedebilir.

AY/GÜNEŞ IŞIĞI

Ay ve Güneş ışığı kristal taşları yalnızca temizlemekle kalmaz ve şarj olmasını da sağlar. Kristalinizi Ay'ın ve Güneş'in enerjisi ile doldurursanız daha güçlü bir enerjiye sahip olacaklardır. Ay ışığında özellikle dolunayda kristalinizi 30 dakika veya bütün gece boyunca bırakabilirsiniz. Güneş ışığında ise 30 dakika yeterli olacaktır. Ametist, selenit gibi kristaller Güneş ışığına karşı oldukça hassastır. Bu nedenle diğer teknikleri tercih etmeni de fayda var. Bu işlemi yaparken taşları açık havada bırakmak daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır ancak öyle bir imkanınız yoksa Ay/Güneş ışığını alan bir pencere kenarına yerleştirebilirsiniz.

AKAN SU

Bu yöntem için temiz ve akan bir su gerekiyor. Tercihen ırmak, şelale, deniz, doğal su kaynağına bağlı çeşmeler gibi. Akan suyun altında veya içinde kristalinizi yaklaşık 5 dakika boyunca tutmanız gerekir.

DENİZ VEYA HİMALAYA TUZU

Bir kasenin içerisini deniz tuzu ile doldurun ve taşınızı bu tuzun içerisine batırarak 30 dakika bekletin. Daha derin bir temizlik için 3 gün bekletebilirsiniz. Arındırma işleminden sonra tuzu kullanmayın; negatif enerji dolu tuzu vücudunuza sokmamalısınız. Tuzu evinizden çıkarın; toprağa veya akan bir suya atın.

TOPRAĞA GÖMÜN

Doğal ve kristal taşları toprağı gömmek en bilinen ve en etkili yöntemdir. Bu yöntemi açık havada denemeniz daha iyi sonuçlar almanızı zağlar. Eğer bahçeniz yoksa içinde bitki olmayan bir saksıyı da kullanabilirsiniz. Saksı kullanıyorsanız toprağı birkaç kullanımdan sonra değiştirmeniz gerekiyor. Topraklama işleminden sonra kristali birkaç dakika temiz su ile temizleyin.

TÜTSÜLEMEK

Adaçayı tütsüsü kuvvetli bir negatif enerji emicidir. Bunun için yapmanız gereken kristali veya taşınızı tütsünün dumanı her yanına gelecek şekilde tütsüleyebilirsiniz. Bu uygulama yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır.

NE SIKLIKLA TEMİZLENMELİDİR?

Temizleme işlemi çevrenizin ve ortamın ne kadar negatif olduğuna bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama haftada 1 temizlemeniz veya ayda 1 derin temizlik yapmanız önerilir. Fakat bazen bulunduğunuz ortam o kadar yoğun bir negatif enerjiye sahiptir ki kristalinizi hemen temizlemeniz gerekebilir. Derin temizlik için birkaç tekniği birleştirebilirsiniz; mesela tütsüleyip ardından Ay ışığında bırakabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal