Doğal Tırnak Bakım Uygulamaları

Gün içerisinde tırnaklarımızda fark etmeden kırılmaların olduğunu görüyoruz. Bu durumun olması tırnaklarımızın güçsüz olduğunun gösterir. Tırnaklarımızı güçlendirmek için ne yapmalıyız? İşte evde yapabileceğiniz doğal tırnak bakım yöntemleri…

23.06.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:50) Doğal Tırnak Bakım Uygulamaları

Tırnak kırılmasının tek nedeni bir yerlere vurarak kırmak değildir.  Vitamin ve mineral eksikliği gibi durumlar da tırnaklar güçsüzleşip kırılmasına neden olur. Ama merak etmeyin. Evinizde bulunan malzemeler ile çok kolay bir şekilde tırnak bakımınızı yapabilirsiniz.

DOĞAL MAZLEMELERLE TIRNAK BAKIMI

Mutfaklarımızda devamlı kullandığımız sağlıklı malzemeleri tırnak bakımı iiçin kullanmayı düşündünüz mü? Kullanacağınız malzemelerin karışımında dikkat edilmesi gereken önemli bir uyarımız olacak. Kullanılacak herhangi bir malzemeye karşı vücudunuzun alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini önceden kontrol etmelisiniz.

ZEYTİNYAĞI BAKIM KÜRÜ

İlk olarak zeytinyağını kullanabilirsiniz. İçerisinde yağ asitleri ve antioksidan olduğu için tırnakların güçlenmesi ve kırılmalara karşı daha dirençli olmasını sağlayacaktır.

Çeyrek bardak kadar zeytinyağı (yaklaşık olarak 60 mg'ye denk geliyor) ve beş damla limon suyunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Bu karışımı yaptıktan sonra tırnaklarınızı bu karışımın içinde 15 dakika bekletin. Zeytinyağlı tırnak maskesini her gün uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uyguladıktan sonra dilerseniz buzdolabında saklayabilirsiniz.

YUMURTA, PAPAYA VE BADEM YAĞI KÜRÜ

Yumurta vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinlerdendir. Yumurtayı papaya ve badem yağı ile karıştırıp tırnaklarınız için besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Bu karışım tırnak etlerinizin hasar görmüş ya da sağlıklı görünümüne oldukça yararlı olacaktır.

Yaklaşık olarak 20 ml, yani iki yemek kaşığı kadar papaya suyu, yarım çay kaşığı badem yağı ve bir adet yumurtanın sarısı bir kaba alarak karıştırın. Bu karışım homojen bir jel haline gelene kadar iyice karıştırın. Ardından küçük bir fırça yardımıyla bu karışımı tırnaklarınıza uygulayın. Her tırnağınıza bu karışımı sürüp 30 dakika bekletin ve ardından yıkayın. Bu kürü de her gün uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal