Doğal Saç Sarartma Yolları

Boyalı saçlar, içlerindeki kimyasallar nedeni ile saç tellerine zarar vermekte ve saçları yıpratmaktadır. Boya nedeniyle sertleşen ve bakımsız görünmeye başlayan saçlarda dökülmeler, kopmalar artmaktadır. Bu gibi etkilerden kaçınan ama saçlarının rengini açmak isteyenler için, boya kullanılmayan pek çok doğal s

22.06.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:26) Doğal Saç Sarartma Yolları

Bu yollar arasında en bilineni papatya suyudur. Eskilerden beri çok sık kullanılan ve saçlar için doğal renk açıcı olan papatya suyu, saçın kimyasına zarar vermeden saç rengini açma görevini görür.

Yapılış Şekli

1 bardak suya biraz papatya koyarak yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakın. Kaynamış olan su ılıdıktan sonra, bu karışımı süzün, papatyaları ve suyu ayırın. Kuru saçınıza, her yere eşit miktarda dağılmasına özen göstererek uygulayın. Tarağınızı suya batırarak, saçlarınızı toplayıp sadece uçlarına yayılacak şekilde veya bu sudan bol miktarda yapıp saçlarınızın tümünü yıkayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Papatya suyu, doğal saç sarartma yolları arasında en etkili olanlardan biridir.

Elma Sirkesi İle Saç Sarartma

Elma sirkesinin, koyu cilt lekelerinin rengini açmakta kullanıldığı herkes tarafından bilinir. Aynı etkiyi saçlarda da yapacaktır. Saç rengini açmak dışında, saç kuruluğuna ve kepeklenmeye de iyi gelecektir.

Yapılış Şekli

Saç renginiz istediğiniz seviyede açılana kadar, her duşa girdiğinizde bu ürünü kullanmalısınız. Şampuan ve krem sonrası, saçlarınızı duruladığınız suyun içine elma sirkesi de ilave edin. Bu yöntem zamanı olmayanlar için oldukça zahmetsiz ve kolaydır.

Karbonat İle Saç Sarartma

Karbonat kullanımı da evde saç sarartma yolları arasında en kolay olanlardan biridir. Yaklaşık 10 gün kadar uygulayacağınız bu doğal yöntem ile saçlarınızın renginin açılmaya başladığını görebilirsiniz.

Yapılış Şekli

Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı karbonat ve yeterli miktarda su ekleyin. Karbonat suda çözülene kadar karıştırın. Sonra tüm saçınıza uygulayın. Bir yandan saç renginizi açarken, bir yandan da saçlarınızda zararlı bakterileri yok etmiş olacaksınız.

Bal ve Zeytinyağı İle Saç Sarartma

Doğal yollarla saç açmak için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri de bal ve zeytinyağıdır. Bu uygulama ile saçlarınızın rengi zamanla açılırken, zeytinyağının besleyici etkisi sayesinde ipeksi bir görünüm de ortaya çıkacaktır.

Yapılış şekli

İkisinden de yarım bardak olmak üzere zeytinyağı ve balı karıştırın. Saçınıza veya saç uçlarınıza güzelce yedirdiğinizden emin olun. Yarım saat kadar bekleyip saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu işlem, mutlaka nemli saçlara yapılmalıdır.

Tarçın İle Saç Sarartma

Cilt bakımın olduğu gibi, saçlarda da etkili olan tarçın da doğal saç sarartma yolları arasında tercih edilen yöntemlerdendir. Tarçın ayrıca saçları parlatmakta ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmaktadır.

Yapılış Şekli

Tarçın yardımıyla saç sarartmak, diğer yöntemlerden farklıdır. Suyun içinde eriterek saça uygulanmaz. Bunun yerine, duşa girdiğinizde, kullandığınız saç kreminize bir tatlı kaşığı kadar tarçın ekleyip karıştırın. Tüm saçınıza karışımı uygulayın. Bir saç bonesi takın ve bu şekilde uyuyun. Sabah uyandığınızda ılık su ile durulayın.

Doğal saç sarartma yolları ile, saçlarınıza zarar vermeden rengini açabilir, ayrıca beslenmesine ve korunmasına da özen göstermiş olursunuz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal