Doğal Makyaj Çıkarıcı Hazırlama

Doğal Makyaj Çıkarıcı Hazırlama, Doğal Makyaj Çıkarıcı Nasıl Hazırlanır? Doğal Makyaj Çıkarıcı Nasıl Hazırlanır? Doğal Makyaj Çıkarıcı Nasıl Uygulanır? Doğal Makyaj Çıkarıcı Hazırlayıp Uzun Süre Kullanabilir miyim? gibi soruların yanıtını sizler için derledik. İşte detaylar...

22.06.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-19:07) Doğal Makyaj Çıkarıcı Hazırlama

Makyaj temizlemek için piyasada farklı türlerde birçok makyaj temizleyicisi bulunmaktadır. Ancak bu fabrikasyon kimyasallar bazı ciltlerde birtakım hassaslıklara neden olabilmektedir. Bu da ciltleri makyaj temizleyiciler nedeniyle tahriş olan kişileri doğal alternatifler aramaya yöneltmektedir.

Doğal Makyaj Çıkarıcı Hazırlama
Piyasadaki makyaj temizleyiciler cildinizde gözle görülür bir zarar ortaya çıkarmıyor olsa bile makyajınızı daha doğal içerikler kullanarak temizlemek isteyebilirsiniz.
Peki, doğal makyaj temizleyiciler nasıl hazırlanır? Doğal makyaj çıkarıcı hazırlama nasıl olmalıdır?

Doğal Makyaj Çıkarıcı Nasıl Hazırlanır?
Makyajınızı çıkarmak için kullanabileceğiniz birçok doğal ürün bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ve belki de en kolayı doğal yağlar kullanmaktır.
Bu doğal yağlar, zeytinyağı, fındık yağı, hindistancevizi yağı ve avokado yağı olarak sıralanabilir.
Doğal yağlar, makyajınızı çıkarırken cildinizin yağ dengesinin sağlanmasına da yardımcı olmaktadır. Cilt tipinize uygun olarak farklı miktarlardaki yağları karıştırarak kendinize özel bir karışım oluşturabilirsiniz.
Sözgelimi zeytinyağı ve fındık yağını karıştırarak doğal makyaj çıkarıcı hazırlayabilirsiniz.

Doğal Makyaj Çıkarıcı Nasıl Uygulanır?
Bu karışımı cildinize masaj yaparak 1-2 dakika uygulayın. Cildinizin öncesinde ıslak olmasına ya da yüzünüzü daha önceden yıkamanıza gerek yoktur.
Sıcak su içerisine temiz bir tişört atarak tişörtü ıslatın. Daha sonra fazla suyunu sıkıp yüzünüze yayın. Bu şekilde cildinizin birkaç dakika dinlenmesini bekleyin. Daha sonra tişörtün kullanmadığınız tarafı yardımıyla yüzünüzde kalan yağları silin.
Böylece doğal makyaj çıkarıcı hazırlama yöntemlerinden bir tanesini gerçekleştirmiş olursunuz.

Doğal Makyaj Çıkarıcı Hazırlayıp Uzun Süre Kullanabilir miyim?
Biraz zeytinyağı ve gül suyu kullanarak doğal bir makyaj çıkarıcı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir sprey şişesine aktararak uzun süre kullanabilirsiniz. Yüzünüze uygulamadan önce şişeyi biraz çalkalayarak gül suyu ve zeytinyağının birbirine karıştığına emin olun. Doğal makyaj çıkarıcınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Bir diğer doğal makyaj çıkarıcı hazırlama yöntemi ise cildinizin sadık dostu salatalığın suyundan faydalanmaktır. Salatalığın suyunu blenderdan geçirerek ya da rendeleme aracılığıyla çıkarmalısınız.

Salatalığın suyunu bir şişeye boşaltın. Üzerine cildiniz için faydalı olacak zeytinyağı, badem yağı ya da lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Yüzünüzde tüylenme problemi yaşıyorsanız badem yağının tüylerinizi besleyerek güçlendireceğini göz önünde bulundurarak doğal makyaj çıkarıcı hazırlama listenizden çıkarabilirsiniz.

Yeşil elma ve sütün birlikte olduğunda hem makyajınızı çıkaracağını hem de cildinize bakım yapacağını bilmelisiniz. Yeşil elma, süt ve zeytinyağı kullanarak hazırlayacağınız doğal temizleyici ise şöyle:

Elmaları suyu çıkacak şekilde yine blenderdan geçirme ya da rendeleme yöntemiyle rendeleyin. Süzme aparatınıza boşaltın. Daha sonra sütü ve zeytinyağını ekleyin. Elmanın posası süzme aparatınızda kalsın. Elde ettiğiniz sıvı karışımı bir şişeye boşaltın. Kullanım ömrünün uzun olması ve çabucak bozulmaması için doğal makyaj çıkarıcınızı buzdolabında muhafaza etmelisiniz.

Doğal Makyaj Çıkarıcıları Yıkamaya Gerek Var Mı?
Cildinizin makyaj çıktıktan sonra daha temiz görünmesini istiyor olabilirsiniz. Doğal makyaj çıkarıcılar içerdikleri cilde faydalı vitaminlerle cildinize bakım yapar. Ancak yüzünüzde bıraktıkları his size rahatsızlık veriyorsa 5 dakika kadar bekleyip ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal