Diz ve Dirsekteki Kararmaları Böyle Son Verin!

Diz ve dirseklerde zamanla kararmalar meydana gelebilir. Ancak çeşitli yöntemlerle bu kararmaları önlemek mümkün. Sizin için diz ve dirseklerdeki kararmaları ortadan kaldıran doğal yöntemleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

23.06.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:37) Diz ve Dirsekteki Kararmaları Böyle Son Verin!

Diz ve dirsek bölgeleri vücudumuzun diğer bölgelerine göre daha fazla kararmakta. Çünkü bu bölgelerde daha fazla yağ bezesi bulunuyor. Zaman sonra kişinin kendini rahatsız hissetmesine neden olan bu kararmalar özgüvenin zedelenmesine de yol açabilir. Ancak doğal yöntemlerle bu kararmaları önlemek mümkün. Nasıl mı? İşte detaylar…

ZERDEÇAL

Zerdeçal herhangi bir yan etkisi bulunmayan, diz ve dirseklerdeki kararmaya neden olan ölü derinin ve kirin temizlenmesini sağlar. Tendeki kararmaya neden olan melanin pigmentini düzenler ve tenin kendi rengini korur. 

Zerdeçal tozunu 1 çay kaşığı süt ile karıştırın. Beş dakika boyunca dirsek ve dizlerinize masaj yaparak kurumaya bırakın. Tamamen kuruduktan sonra sıcak su ile masaj yaptığınız bölgeyi durulayın. Daha iyi bir sonuç almak için karışımın içerisine biraz bal da ekleyebilirsiniz.

YOĞURT

İçeriğinde bulunan laktik asit sayesinde yoğurt, cilt renginin açılmasını sağlar. Ayrıca cildi temizler ve nemlendirir.

Pürüzsüz bir macun elde etmek için yoğurdun üzerine 1 çay kaşığı beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. Kararan bölgeler bu karışımı uygulayın ve bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın ve nemlendirici uygulayın.

LİMON

Doğal renk açıcı özelliğinin yanı sıra limon, peeling yapmanızı da sağlar. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde ölü hücreleri yeniler ve cilt tonunun açılmasını sağlar.  Ayrıca limon sağlıklı cilt hücrelerinin yenilenmesini de sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal