Diş Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri

Hem sağlık açısından hem de estetik açıdan diş beyazlığı çok önemlidir. İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak çok zor değil. Doğal yöntemlerle dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

25.03.2017-11:06 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-16:03)

Güzel bir gülümseme için ihtiyacımız olan en önemli şey beyaz dişlerdir. Beyaz dişlere sahip olmak herkesin hayali. Peki beyaz dişlere kavuşmak mümkün mü? Siz de beyaz, inci gibi dişlere sahip olabilirsiniz. Diş beyazlatmanın doğal yöntemleri var mıdır? 

Diş sağlığı aslında tüm vücut sağlığını etkiler. Bu yüzden diş sağlığına daha fazla dikkat etmeliyiz. Diş sağlığının bozulması başka rahatsızlıkları da beraberinde getirir. Hem sağlık için hem de güzel bir görüntü için diş sağlığına dikkat etmek daha estetik bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. 

Bazen de diş sağlığına ne kadar dikkat etseniz de bir türlü dişleriniz beyaz görünmez. Sararmış dişler hem bakımsız hem de sağlıksız bir görünmenize neden olabilir. İnci gibi bembeyaz dişlere sahip olmak ise sanıldığı kadar kadar zor değil!

Bembeyaz dişlere kavuşmak ve estetik bir gülümseme ise doğal yöntemlerle mümkün. Doğanın mucizesiyle bembeyaz dişlere kavuşmanız artık çok kolay. 

İşte evde doğal yöntemlerle diş beyazlatma yöntemleri:

KARBONAT 

Evde diş taşı temizliği için uygulanacak en iyi yöntemlerden birisi diş fırçasına karbonat eklemek ve bir dakika boyunca fırçayı dile ve damağa değdirmeden dişleri fırçalamaktır. 

KARBONAT VE LİMON


Karbonat temizlik için kullanılan en doğal yöntemlerden birisidir. Hemen hemen her alanda kullanılan karbonat diş temizliğinde de kullanılır. İçerisindeki maddelerin gücüyle dişlerin hem temizliğin de hem de beyazlatmada çok etkili doğal bir bileşendir. Bakterileri azaltmada çok etkili olan karbonatı haftalık diş temizleme rutininize eklemelisiniz. Karbonatın gücüyle dişleriniz hiç olmadığı kadar güzel görünecektir. 

Diş fırçanızın üzerine bir çay kaşığı karbonatı koyun ve üzerine birkaç damla limon suyu sıkın. Bu karışımla dişlerinizi iyice fırçalayın. Bu işlemi uygularken normalde kullandığınızdan başka bir diş fırçası kullanmayı tercih edin. Haftada en az iki kez uygulayacağınız bu yöntemle bembeyaz dişlere sahip olacaksınız.

KAHVE TELVESİ


Evde diş taşı temizliği için kahve telvesini de kullanabilirsiniz aynı şekilde kahve telvesini diş fırçanızı koyarak bir dakika boyunca haftada 2 kez dişlerinizi fırçalayın.

ADAÇAYI VE TARÇIN


Tarçın ve adaçayı ikilisi diş beyazlatmada kullanılan doğal yöntemlerden birisidir. Diş fırçanızın üzerine biraz tarçın ve biraz adaçayı serpiştirerek dişlerinizi fırçaladığınızda dişlerinizin çok daha sağlıklı ve çok daha beyaz olduğunu göreceksiniz. Bu işlemi haftada en az 2 kere uygulamayı unutmayın.

ÇİLEK


Severek tükettiğimiz çileğin diş beyazlatmada en etkili meyvelerden biri olduğunu biliyor muydunuz. Çileği ezerek püre kıvamına getirdikten sonra diş fırçası yardımı ile dişlerinizi fırçalayın ve çileğin diş beyazlatan mucizevi etkisine şahit olun. Bu işlemi etkili hale getirmek için dişlerinizi düzenli olarak beş gün boyunca çilek püresi ile fırçalamayı unutmayın.

TUZ VE SİRKE


Bir çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı sirkeyi iyice karıştırın ve bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Diş etlerinizin daha sağlıklı olduğunu ve dişlerinizin beyazladığını kısa sürede görebilirsiniz. Bu uygulamayı haftada üç kere yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal