Dibi Tutan Pilava Ne Yapılır? Yanık Pilav Kurtarma

Pirinç pilavı sıkça yapılan yemeklerden biridir, çünkü birçok yemek ile uyumludur. Fakat pişirirken altını açık unuttuğunuzda veya bir hata yaptığınızda dibi tutabilir. Peki dibi tutmuş, yanmış pilav nasıl kurtarılır? Yanık pilav kokusu nasıl geçer? 

14.10.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-11:13) Dibi Tutan Pilava Ne Yapılır? Yanık Pilav Kurtarma

Türk mutfağında oldukça büyük yere sahip olan ve ‘bunu doğru kıvamda yapan her yemeği yapar’ diyerek bahsedilen pirinç pilavı, genelde sulu yemeklerin yanına tercih edilir. Kolay gibi görünse de, ustalık gerektiren pirinç pilavı, yapılırken altı yüksek ateşte açık olursa veya suyu az eklenirse yanabilir. Dibi tutmuş pilavı ise kurtarmak mümkün!

DİBİ TUTMUŞ PİLAVI KURTARMA YÖNTEMİ

Genelde dibi tutmuş pilavlarda ağır bir koku oluşur ve pilav çöpe atılır. Bu sebeple hem emek hem de pilav ziyan olsun istemiyorsanız, pilavı kurtarmak için, oldukça kolay olan bu yöntemi deneyebilirsiniz. 

Dibi tutmuş, yanmış olan pilavın üzerine bir dilim beyaz ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Ekmeği koyduktan sonra 2-3 dakika kadar bekletin ve tencereden ekmeği alın. Pilavda oluşmuş yanık kokusunu alan ekmeği çıkardıktan sonra, yanık pirinçleri almamaya özen göstererek, pilavı başka tencereye geçirin. Bu şekilde yeniden pilav yapmakla uğraşmaz ve yaptığınız pilavı da çöpe atmak zorunda kalmazsınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal