Deri Çanta Modelleri

Deri Çanta Modelleri Hangi Giysilerde Kullanılır, Deri Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz, Deri Çanta Temizliği Nasıl Olmalıdır? İşte detaylar...

03.07.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:01) Deri Çanta Modelleri

Çantalar hem bir aksesuar hem de bir ihtiyaçtır. Günlük yaşantımızın devamlılığında çantalara ihtiyac duyarız. Uzun süre güvenli bir şekilde kullanabileceğimiz bir çanta arıyorsak tercihimizi deri çanta modelleri tarafından kullanabiliriz. Fiyat olarak diğer kumaşlardan biraz daha fazla olan deri uzun ömürlü ve kalitesi için tercih edilebiliyor.

Çanta seçiminde çanta modeli ve rengi kadar dokusu da oldukça önemlidir. Kışın kullanılan kumaşla yazın kullanılan çantaların kuması birbirinden oldukça farklıdır. Yazın kullanacağımız çantalar arasında kumaş bez çanta modelleri varken, kısın ise deri çanta modelleri tercih edilir. Yağmurlu havalarda çantanın içine su girmemesi için deri oldukça doğru bir tercihtir. Yazın deri çanta tercih edilmez çünkü deri çantalar terletme yapabilir.
1. Deri Çanta Modelleri Hangi Giysilerde Kullanılır
Spor giysiler; en çok tercih edilen giyim türlerindendir. Spor kıyafetlere uygun çanta seçimi biraz daha önemlidir. El çantası ya da kumaş bir çanta asla tercih edilmemelidir. Deri çanta modelleri ise tercih edilebilir. Büyük ebatlarda olan bir deri spor şıklığını tamamlar.

Takım elbiseler; iş ortamları gibi ciddi ortamlarda genellikle klasik tarzda elbiseler tercih edilir. Takım elbiselerin şıklığına uyacak en uygun kumaşlardan birisi deridir. Büyük boydaki portföy çantalar ya da orta boydaki deri çanta modelleri tercih edilebilir. Burada önemli olan deri çantanın renginin kıyafete uygun olmasıdır.
Smart casual giyinme tarzı yeni iş yerlerinde resmi kıyafetler yerine rahat ve resmi giyinme anlamına gelmektedir. Smart casual giysilerde çok rahatlıkla klasik deri el çantaları tercih edilebilir.

2. Deri Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Deri çantaların kullanılacağı mevsim oldukça önemlidir. Deri oldukça dayanıklı bir kumaştır. Deri dayanıklı bir kumaş olduğu için kış mevsiminde yağmurlu havalarda tercih edilebilir. Koşuşturmamalı bir hayatımız varsa, çok sık seyahat ediliyorsak deri çanta tercih edilmelidir. Bu tür durumlarda kumaş çanta asla tercih edilmemelidir. Deri çantalarda dikişler oldukça önemlidir.

Derinin kalitesine güvenerek içine koyduğumuz eşyalar çok ağırlık yapabilir bu da iyi dikişli olmayan deri çantalarda açılmaya neden olabilir. Bu nedenle deri çanta alırken mutlaka iç astarı ve dikişleri kontrol edilmelidir. Deri çantanın tutma yeri yani kulpları da kaliteli ve dayanıklı olduğuna emin olmadan alınmamalıdır. Gerçek deri çanta alınıyorsa çantanın kokusuna dikkat edilmeli. Gerçek derinin doğal bir kokusu vardır eğer çantada kimyasal ya da boya kokusunu alınıyorsa kuvvetle muhtemel çanta gerçek deri değildir.

3. Deri Çanta Temizliği Nasıl Olmalıdır
Deri çantaların şıklığı ve çekiciliğini ilk günkü gibi südrüerebilmesi için bakımında önemi oldukça büyüktür. Doğru bakımla temizlenmeyen deri çantalar zamanla yıpranma kuruma çatlama ve pul pul dökülmeler gerçekleşebilir. Deri çantalarınızın ışıltısını kaybetmemesini istiyorsanız doğru temizlik yöntemini kullanmalıyız.

Ilık suya sabun rendelenebilir. Temiz bir bezle sabunlu su ile ovalanmadan hafifçe üstünde gezdirilir. Daha sonra temiz kuru bir bezle kurulama yapılır.
Bir diğer yöntem ise vazelindir. Vazelini deri çantanın bir bezle sürerek hafifçe temizlenmelidir. Bu hem çantanın temizlenmesini hem de ilk günkü parlaklığını kazanmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal