Dereotlu poğaça tarifinde bol miktarda dereotu bulunur. Sabah kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti dereotu poğaça tarifini sizler için hazırladık. Tüm detaylarıyla haberimizde.Afiyet olsun...

MALZEMELER

1/2 su bardağı

ayçiçek yağı

1/2 su bardağı

yoğurt

1 adet

yumurta

1/2 demet

dereotu

1/2 çay kaşığı

tuz

1 çay kaşığı

kabartma tozu

2,5 su bardağı

un

Üzeri için:

1 adet

yumurta sarısı

2 yemek kaşığı

ayçiçek yağı

PÜF NOKTASI

Kullandığınız un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz. Hamuru azar azar ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya özen gösterin.Küçük bezeler haline getirdiğiniz hamurları; oda ısısında, 30-40 dakika kadar dinlendirdikten sonra fırınlayın.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Arzuya göre hamur bezelerinin içine rendelenmiş beyaz peynir ekleyebilir, yumurta sarısı sürülmüş üst kısımlarını mısır ununa buladıktan sonra da pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Ayçiçek yağı, yoğurt ve yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın. Tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın.

Ayıklayıp ince ince kıydığınız dereotu yapraklarını yağlı karışıma ekleyin. Unu azar azar ekleyip kabartma tozu ve tuz katın. Tüm malzeme özleşip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarladıktan sonra midye kabuğu formunda şekil verin. Hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp oda sıcaklığında dinlendirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

  Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın