Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Dereotlu Poğaça Tarifi

Bazen yolluk olarak yanımıza alırız bazen de beş çaylarının yanında doyurucu lezzet olarak yeriz. Dereotlu poğaçayı daha önce denediniz mi? Hem çocuklarınıza hem misafirlerinize ikram edeceğiniz harika bir tarif.

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Dereotlu Poğaça Tarifi

Pastane poğaçası da denilen dereotlu poğaça tarifini patatesli olarak da deneyebilirsiniz. İşte en pratik tarifi ile dereotlu poğaça tarifi.

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 tutam dereotu
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI  

Öncelikle fırını 160 derecede ısıtın. 

Bir kaba eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın biri ve ikincinin beyazı, tuzu koyun ve güzelce yoğurun. Daha sonra dereotunu ekleyerek karıştırın. 

Unu üzerine ilave ederek yumuşak bir kıvama gelene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru küçük küçük parçalara ayırıp ve açarak içine ezilmiş peynir harcını koyup hamuru kapatın. 

Hamurların üstüne yumurta sarısını sürün ve fırına sürün. Kızarmaya başladıktan sonra fırından çıkartın.

İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri