Dereotlu Poğaça (Kurabiye) Tarifi

Kahvaltıların, çay saatlerinin, kadın günlerinin, ara öğünlerin vazgeçilmezi dereotlu poğaça (kurabiye) tarifi oldukça basit ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarımızı süslüyor.

Dereotlu Poğaça (Kurabiye) Tarifi

Malzemelerinin bulunması oldukça kolay olan kıyır kıyır dereotlu poğaça çayın yanına en çok yakışan yemeklerden bir tanesi. Bu yazımızda çay saatleriniz için en sevdiğiniz alternatif haline gelecek kurabiye tadında dereotlu poğaça tarifi vermek istedik. Dereotlu poğaça (kurabiye) tarifi nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Dereotlu Poğaça (Kurabiye) Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Hamuru için;

• 2 adet yumurta beyazı
• 1 çay bardağı yoğurt
• Bir çay bardağı sıvı yağ
• Bir buçuk çay bardağı tereyağı
• Bir yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Bir paket kabartma tozu
• Yarım demet ince kıyılmış dereotu
• Alabildiği kadar un

Üzeri için;

• 1 adet yumurta sarısı
• Bir yemek kaşığı çörek otu
Dereotlu Poğaça (Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
• İlk olarak tereyağını bir tava yardımıyla ocakta eritin.
• Erittiğiniz tereyağını farklı bir kabın içerisine alın. İçerisine yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırın.
• Kabartma tuzunu da ekledikten sonra yavaş yavaş karıştırarak kıvam alana kadar un eklemeye başlayın. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Yanlışlıkla fazla sert bir hamur elde etmemek için yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklemelisiniz.
• Hamurunuz kıvamı aldıktan sonra maydanozu da ekleyerek iyice karışmasını sağlayın.
• Hamurunuz yeterince kulak memesi kıvamını aldıktan sonra 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
• 15 dakika dolduktan sonra hamuru buzluğa da bunlar çıkararak tezgah üzerinde oklava yardımıyla açın. Burada hamurun çok ince olmamasına dikkat etmelisiniz.
• Açtığınız hamurdan küçük parçalar kopararak kurabiye şeklini verin.
• Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız parçaları dizin.
• Tüm kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin.
• 175 derece fırında hamurların üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.
• Pişip soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça (Kurabiye) Kalorisi Ne Kadar?

Orta boy bir dereotlu kurabiyenin kalorisi yaklaşık olarak 205 kaloriye denk gelmektedir. Kalorisi kurabiyelerinizin büyüklüğüne ve kullandığınız malzemelere göre değişiklik gösterebilir.

Dereotlu Poğaça (Kurabiye) Tarifinin Yanına Ne Gider?

Dereotlu poğaça (kurabiye) tarifi genellikle çay saatleri için tercih edilmektedir. Bu yüzden yanına çay saatlerinde tüketilen diğer gıdaların çoğu yakışır. Dereotlu kurabiye kalorisi yüksek ve besleyici bir gıda olduğu için yanına hafif salatalar yapabilirsiniz. Yeşil mercimek salatası veya kısır dereotlu kurabiyenin yanına yakışacaktır. Talebe bağlı olarak patates salatası veya mevsim salataları ile de tüketilebilir.

Kıyır kıyır bir lezzet olan dereotlu kurabiyenin yanına yine yapımı oldukça kolay olan limonlu kurabiye veya un kurabiyesi de tercih edilebilir. İsterseniz peynirli veya patatesli bir börek ile de sunum yapabilirsiniz. Tercihinize göre çay ayran veya farklı içecekler ile tüketeceğiniz dereotlu kurabiyenizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR