Dereotlu Poğaça

Dereotlu poğaça, adından da anlaşılabileceği gibi içerisinde bol bol dereotu barındırıyor.

03.07.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:14) Dereotlu Poğaça
Kahvaltıların, çay saatlerinin vazgeçilmezi dereotlu poğaça ile çok lezzetli saatler yaşayacaksınız. Dereotu sevmeyenlerin bile vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinize artık peynirli patatesli poğaçalar yapmaktan bıktıysanız bir farklılık yapıp dereotlu poğaça ikram edebilirsiniz. Merak etmeyin, dereotu sevmiyorlarsa bile bu tarife bayılacaklar. Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaçanın püf noktaları nelerdir?

Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

• Yarım demet ince kıyılmış dereotu
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı yoğurt
• Bir çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• Bir paket kabartma tozu
• 2.5-3 su bardağı (Aldığı kadar) un

Üzeri için;

• 1 yumurtanın sarısı

Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır

Öncelikle poğaçanın hamurunu hazırlamak gerekiyor. Hamuru için yumurta, dereotu, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından yavaş yavaş kıvam alana kadar aldığı kadar un ekleyin. Un ekledikçe karıştırıp kontrol edin ki hamur fazla sert olmasın. Hamur iyice kafamı aldıktan sonra minik parçalar alıp yuvarlak bir şekilde şekil verin. Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serip poğaçalarınızı üzerine yerleştirin. Bir süre hamurunuzu dışarıda dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürün. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra dereotlu poğaçanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Unun cinsine bağlı olarak kullanılması gereken un miktarı değişiklik gösterebilir. Bu yüzden karışıma un eklerken yavaş yavaş ekleyip kıvamı kontrol edilmelidir. Direkt eklerseniz kıvamı fazla sert olabilir. Fırın sıcaklığı için ortalama 180 derecede desek de bu da fırının cinsine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden kendi fırınınızı dikkate alarak sıcaklığı belirlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Dereotlu Poğaçanın Kalorisi

Dereotlu poğaçanın büyüklüğü sizin tercihinize göre değişebileceğinden net bir kalori miktarı söyleyemiyoruz. Fakat ortalama büyüklükteki bir dereotlu poğaçanın yaklaşık olarak 200 kaloriye tekabül ettiğini belirtmek isteriz.

Dereotlu Poğaçanın Yanına Ne Gider?

Yanına her ne yaparsanız yapın dereotlu poğaça masanızda ki en çok talep gören şey olacak. Yanına yapacağınız bir kısır veya patates salatası ile sunumunuzu daha da güçlendirebilirsiniz. Dilerseniz yanına tatlı bir alternatif de ekleyebilirsiniz. Bunun içinde küçük çikolata topları önerebiliriz. Dereotlu poğaça tek başına oldukça doyurucu olduğu için yanına yapacağımız börek gibi besinler fazla gelebilir. Bu yüzden salata türleri ya da mideyi fazla yormayacak tatlı çeşitleri dereotlu poğaçanın yanına daha çok yakışacaktır.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi dereotlu poğaçanın yanına en çok yakışan içecek şüphesiz ki çaydır. Siyah çay sevmeyenler bitki çayları alternatiflerini kullanabilirler. Hiçbir şekilde çay sevmeyenler için ayran da oldukça iyi bir alternatif oluyor.

Yanına ne koyarsanız koyun dereotlu poğaçanızın sevilmeme ihtimali neredeyse yok. İster kahvaltılarınızda ister çay saatleriniz de kullanın. Sırf dereotlu poğaçanızı yemek için misafirleriniz sık sık kapınızı çalacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal