Deprem Korkunuzu Bu Yöntemle Yenin!

Depremde korku yaşamak oldukça normaldir. Ancak bu paniğin kontrolünü ele almadığınızda kendinize zarar verebilir ve müdahale edemezsiniz.

29.09.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 29.09.2019-11:23)

Deprem anında soğukkanlı olmak ve öncelikleri gerçekleştirmemiz gerekir. Ancak yaşanan korku bunu engeller. Peki, deprem korkusu nasıl yenilir?

 DEPREM KORKUSU NASIL YENİLİR?

Californiya’da deprem korkusu üzerine terapi yapan Janis Ericson, “Deprem olasılığına karşı sakin kalmayı başarabildiğinizde dünyanın en güvenli alanını oluşturabilirsiniz. Panikleyerek olduğunuz yerde donup kalarak değil” ifadesini belirtiyor. Yine California’da depremle ilgili araştırmalar yapan hipnoterapist Nicholas Pollak, “Aklımızın yetmediği, mana veremediğimiz olaylar bizi en fazla dehşete düşürür ki deprem de böyle” diyor ve ilave ediyor: “Kendi kendinize yapabileceğiniz hipnoz methoduyla korkunuzun üstüne gidin. Örneğin sandalyede otururken gözlerinizi kapatın ve zihninizde deprem zamanını canlandırın. Önce dehşete kapılmış, titreyen, kalbi çarpan, kontrolsüz hareket eden kendinizi izleyin. Olduğunuz alanda donup kalın. Ardından ikinci senaryoda koşullar ne olursa olsun kendisi için en iyi kaçış methodunU uygulamayı başaran, kontrollü hareket eden sizi seyredin ve hangisinin olması gerektiğine siz karar verin.” Bu yöntemle korkunuzu biraz daha aşmış olacaksınız.

 Son Dakika Kadın Haberleri İçin Sayfayı Aşağı Kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal