Deodorant Lekelerinden Sirke ile Kurtulun!

Deodorantların meydana getirdiği kalıntılar bazen kurutulması zor lekelere dönüşebilir. Kıyafetlerinizin koltuk altlarında gördüğünüz deodorant lekelerinden kurtulmak için bazı yöntemlerden bahsettik. İşte deodorant lekelerinden kurtulmak için ip üçları...

24.05.2019-13:43 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-13:31)

Deodorant lekeleri özellikle açık renk kıyafetlerde hoş olmayan görüntülere sebebiyet vermektedir. Çıkarması zor olan bu lekelerden kurtulmanız için sizi birkaç önerimiz var.

TUZ VE BEYAZ SİRKE  

Basit tuz ve beyaz sirke birlikteliği deodorant lekelerinden ve giyside meydana gelen kalıntılardan kurtulmak için yardımcınız olabilir. Bu her iki madde de liflere işler ve giysilerinizin lekelerden ve kokulardan kendini kurtarmasını sağlar.


Malzemeler:

-1 tatlı kaşığı kaba tuz 
-1 bardak beyaz sirke 
-1 bardak sıcak su 
-Yarım yemek kaşığı bulaşık deterjanı 

Kaba tuzu büyük bir kaseye koyun, beyaz sirke ve sıcak su ile birleştirin. Bulaşık deterjanını ilave edin ve giysinizi bu karışıma daldırın.3-4 saat kadar bu karışımda bırakın ve sonrasnda normal şekilde durulayın.

KARBONAT  

Astrenjan özellikleri olduğundan dolayı karbonat deodorant lekelerinden kurtulmak için şahane bir madde görevi görür. Karbonatın doğrudan lekeye dökülmesi, tüm kalıntıları emer ve lekeden sebep rahatsız edici kokuyu nötrler.

Malzemeler:

-Çeyrek bardak karbonat 
-Su (gerektiği kadar)

Karbonat ve suyu birleştirerek macun kıvamına getirin. Bu karışımla lekeyi iyice ovun ve işe yaraması için 60 dakika lekenin üstünde tutun. Sonrasında, kalıntıları bir fırça ile temizleyin ve durulayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal