Dekoratif Kafes

İnsanlar yaşadıkları mekanları daha güzel hale getirmek için beğenmek ve beğenilmek için daha rahat yaşamak için süslemişler, değiştirmişlerdir. Dekoratif kafesler de günümüz döneminin bir moda akımıdır. Şimdi bu dekoratif kafesler hakkında biraz açıklama yapalım. Nedir? Nasıldır? Ne kadar? Nasıl yapılır?

17.05.2018-16:57 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:46) Dekoratif Kafes

Dekorasyon İnsanoğlu mağaralarda yaşamaya başladığından beri var olan ortamı güzelleştirmek için yapılan her şeyi kapsayan bir kavramdır. Tarih boyunca insanlar yaşadıkları mekanları daha güzel hale getirmek için beğenmek ve beğenilmek için daha rahat yaşamak için süslemişler, değiştirmişlerdir. Her alanda olduğu gibi dekorasyonda dönemine göre değişiklik gösterir. Bu farklılıklar o dönemin kültür yaşanılan bölge gelenekler gibi özelliklerine göre değişir. Dekoratif kafesler de günümüz döneminin bir moda akımıdır. Şimdi bu dekoratif kafesler hakkında biraz açıklama yapalım. Nedir? Nasıldır? Ne kadar? Nasıl yapılır?

DEKORATİF KAFES NEDİR?

Günümüzde kuş kafesleri yeni bir dekorasyon trendi olmuş durumda. Ferforje veya ahşap renk renk kuş kafesleri, evinizi masanın üzerinde içine çikolatalar doldurulmuş bir sepet veya yatağınızın kenarında bir abajur olarak süsleyebilir. Masanızın üzerinde veya duvara asılı rengarenk kuş kafesi şeklinde bir saat veya içerisi yapay çiçeklerle dolu birkaç kuş kafesi odanızın harika görünmesini sağlayabilir.

DEKORATİF KAFESLER NE KADAR?

Gelelim dekoratif kafeslerin fiyatlarına, 20 TL ile başlayan dekoratif kafes fiyatları 800 TL ye kadar çıkabiliyor. Çok daha ucuza veya çok pahalıya dekoratif kafes bulmak da mümkün tabiki. Küçük basit dekoratif kafeslerin fiyatları düşükken ayaklı büyük ferforje dekoratif kafeslerin fiyatları oldukça yüksek olabiliyor el yapımı ahşap kafesler de oldukça pahalı olabiliyor. Fiyata göre kalitenin arttığı gibi kaliteye göre de dekoratif kafesin ortama kattığı güzellikte tartışmasız farklılaşıyor. Hatta evde dekoratif kafes yapmak da çok zor değil. Tabiki harika bir ferforje dekoratif kafese ne kadar yaklaşabileceğinizi sizde biliyorsunuz.

DEKORATİF KAFES NASIL YAPILIR?

Dekoratif kafesleri evde kâğıt, karton, strafor köpük, şiş çubukları gibi malzemeler kullanarak imal etmek de mümkün. Dekoratif kafes yapmak için birkaç örnek resme bakıp biraz da yaratıcılık eklemeniz yeterli olacaktır. Mesela strafor köpüğü yuvarlak bir şekilde kestikten sonra çöp şişleri üzerine batırıp çöp şişlerin arasından ipleri dolaştırarak daha sağlam olmasını sağladıktan sonra boş kalan kısımları kağıt veya kartonla süsleyebilirsiniz. Biraz yapıştırıcı kullanmanız dekoratif kafesinizin daha sağlam olmasını sağlayacaktır. Çatı kısmını yapıştırıcı ve çöp şişlerin arasından geçirdiğimiz ipler ile sağlamlaştırdıktan sonra tekrar çöp şişler ile ortaya doğru bir kubbe yapıp yapıştırıcı ve ipler ile birleştirdiğimizde dekoratif kafesimiz süslemeye hazır hale gelmiş olacaktır. Süsleme kısmında renkli kartonlar şekil verilmiş kağıt parçaları boyalar ve hayal gücünüz size yardım edecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal