Dartı (Süt Katığı) Nedir ve Nasıl Yapılır? Dartı Tarifi

Süt katığı olarak da anılan dartı, özellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen bir lezzettir. Peki enfes dartı nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla dartı tarifi…

12.10.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-11:33) Dartı (Süt Katığı) Nedir ve Nasıl Yapılır? Dartı Tarifi

 

İsmi yöreden yöreye farklılık gösteren dartı, hem kahvaltı hem de yemeklerde kullanılabilmektedir. Buzdolabında uzun süre saklanabildiği için genelde kışlık hazırlık olarak hazırlanır.  Özellikle Batı Karadeniz’de ve Ege’de tercih edilen bu lezzeti, siz de evinizde yapmak istiyorsanız, bu tarifi uygulayabilirsiniz. İşte tarif...

MALZEMELER

Süt kaymağından

Bir çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Köy sütünün kaymağını üstünden toplayarak alın ve tavaya koyup sıvı yağ ilave edin. Sonra kısık ateşte, dibinin tutmasını engellemek için sıkça karıştırın. Topaklanma başladığında ve biraz pembeleşince ocağı kapatın. Ilıklaştığında kibrit kutusu boyutunda parçalara bölüp buzluğa atın. İstediğiniz zaman buzdolabından çıkarıp eriterek kullanabilirsiniz. Ayrıca üstüne toz biber ekleyerek makarnalara bile sos yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal