Dana Pikata (Piccata) Nasıl Yapılır?

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan pikata (piccata) son derece lezzetli bir et yemeğidir. MasterChef Türkiye programında gündeme gelen pikata yemeği için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. Peki, pikata yemeği nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Dana Pikata (Piccata) Nasıl Yapılır?

Dana Pikata (Piccata) Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye yarışmasında gündeme gelen dana pikata (piccata) yemeğini dana biftek yerine kemiksiz tavuk göğsüyle de yapabilirsiniz. Ancak bu durumda daha fazla pişirmeniz gerekebilir. Peki, dana pikata (piccata) nasıl yapılır? İşte dana pikata tarifi...

MALZEMELER

  • 400 gr dana biftek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber

Pişirmek için:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle dana bifteği ortadan ikiye kesip, ardından bıçak sırtı kalınlığında halka halka doğrayın. Et dilimlerini, bıçağın sırt kısmıyla hafifçe dövün. Üzerine; tuz, çekilmiş tane karabiberi serpiştirin. Bir tabağa aktardığınız una etlerinizi bulayın. Ayrı bir kabın içerisine yumurtalarınızı kırın ve iyice çırpın. Etleri yumurtalara batırıp geniş tabanlı bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağına atın. Etleri, altın sarısı renk alıncaya dek ters yüz kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabakta 5 dakika bekletin. Sıcak olarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR