26 Haziran 2019
  • Istanbul 28°
  • °
  • Izmir 29°
İmsak 03:26
Güneş 05:26
Öğle 13:12
İkindi 17:12
Akşam 20:47
Yatsı 22:39
BIST95.421
Dolar5,7853
Euro6,5743
Altın261,44

Damla Tatlısı Nasıl Yapılır? Damla Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlılar içinde irmikli ve cevizli olan damla tatlısını sevmeyen yoktur. Damla tatlısı tarifi için malzemeleri hazırlayın! Çayın yanına ikram edebileceğiniz lezzetli mi lezzetli bu tatlıyı bir an önce denemek istiyorsanız işte damla tatlısı tarifi...

Damla Tatlısı Nasıl Yapılır? Damla Tatlısı Tarifi

Damla tatlısı irmikli ve şerbetli tatlılarımızdandır. Mükemmel tada sahip olan damla tatlısı şekerpareyi hatırlatsa da ondan çok farklı bir lezzettedir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı misafirlerinize yapabilir ya da sevdiklerinizle tadabilirsiniz. İşte damla tatlısı tarifi...

DAMLA TATLISI TARİFİ  

Malzemeler:

-2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine )
-1 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-150 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 fiske karbonat
-1 tatlı kaşığı sirke
-4. 5 su bardağı un

İçi malzemesi İçin:

-Bir kase çekilmiş ceviz İçi

Şerbet İçin:

-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

-İlk önce şerbet için şeker ve su tencereye konup çırpılır orta ateşte kaynatılır.
-Kaynamaya başladığında birkaç damla limon suyu sıkılıp 2-3 dakika sonra altı kapatılıp soğuması için bırakılır.
-İrmik, pudra şekeri, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş margarin (tereyağ), vanilya ve sirke derince bir kaba alınır ve çırpılır. 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu konulur ve yine çırpılır.
-Yavaş yavaş un eklenerek hamur toparlanır. Kulak memesi kıvamında yumuşak olması lazım.
-Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alınıp yassı hale getirilir. İçine ceviz konulup rulo gibi sarılır.
-Biraz açtırarak esnetip iki ucu öne getirilip sıkıştırılıp birleştirilir ve tepsiye dizilir.
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık konulur.
-Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
-Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca 1 dakika sonra şerbeti dökülür.Hepsinin üzerine gelecek biçimde kepçe ile şerbetlenir. Üzeri kapatılarak iyice içine çekmesi beklenir. 
-Çeken şerbeti ile servis edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.