Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Damla çikolatalı kurabiyeyi sevmeyen insan sayısı çok azdır kesinlikle. Sabahları yanında süt ile çay saatlerinde ise çayın yanında hem yapımı pratik hem de birçok insanın sevdiği bir lezzet.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Misafiriniz geldiğinde veya çocuklarınıza yedirmek içinde hem evde yaptığınız için oldukça sağlıklı hem de görüntüsü gayet hoş bir yiyecek. Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin özellikle bu tarife bayılacaksınız. O zaman hemen sizleri Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi ile tanıştıralım;

Malzemeler

• 125 gr tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1,5 su bardağı pudra şekeri
• ½ çay kaşığı tuz
• 300 gr un
• 1 su bardağı damla çikolata
• 2 paket vanilin
• 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

İlk adım olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını bir çırpıcı yardımı ile krema kıvamı alana kadar karıştırın. Eğer evinizde mikser yoksa bu işlemi el çırpıcısı ile de yapabilirsiniz ancak biraz yorucu olacaktır. Ardından krema haline getirdiğiniz tereyağının üzerine 2 adet yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın bu işlemden sonra ise eklediğiniz 1,5 su bardağı pudra şekerini, 1 paket kabartma tozunu, 2 paket vanilini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son adım olarak eklediğiniz 300 gr unu ve 1 su bardağı damla çikolatayı da ekledikten sonra güzel bir hamur olana kadar yoğurun. Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifine devam ediyoruz....

Burada dikkat etmeniz gereken noktalardan biri eğer unu yavaş yavaş koymanız ve kıvamına göre biraz azaltıp arttırabilirsiniz un oranını. Bu sebeple yavaş yavaş ekleyerek giderseniz doğru kıvamı yakalama konusunda kontrollü gitmiş olacaksınız. Bununla beraber aynı zamanda unu eleyerek harcınızın içine katarsanız kesinlikle topaklanma sorunu olmayacak ve çok pürüzsüz bir harç elde etmiş olacaksınız. Bu işlemi de yaptıktan sonra kabınızı streç filmle üstünü kapattıktan sonra 20 dakika kadar buzdolabında dinlenmesi için bekleyin. Soğuyan ve kıvamını alan hamurunuzdan ise çok büyük olmayan yuvarlak parçalar koparıp elinizle hızlıca şekil verin. Bu noktada artık hamurla çok fazla oynamanız önemli çünkü siz elinizle oynadıkça hamurun kıvamı ve yapısı bozulacaktır o sebeple şekil verme işlemi hızlı olmalı. Ardından bir fırın tepsisi alın ve kurabiyelerinizin yapışmaması için yağlı kağıt serin ve şekil verdiğiniz kurabiyelerinizi aralık kalacak şekilde yerleştirin. Eğer aralık kalacak şekilde yerleştirmezseniz pişerken az da olsa yayılacağı için kurabiyeler birbirine yapışacak ve şekilleri istediğiniz gibi olamayacaktır. Ardından 175 derece önceden ısıttığınız fırınınızda yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin ve arada kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın çünkü pişme dereceleri fırından fırına göre değişecektir. Piştikten sonra tezgaha aldığınız tepsiyi soğuması için biraz daha beklettikten sonra servis yapıp tüketebilirsiniz. İşte bu kadar şimdiden afiyet olsun. Damla Çikolatalı Kurabiye tarifini sizler için paylaştık. Sizde dilerseniz sütün yanında dilerseniz çayın, kahvenin yanında bu kahveyi tercih edebilirisiniz.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR