Damak Çatlatan Pişmaniyeli Kurabiye Tarifi

Pişmaniyeden kurabiye denediniz mi? Ağızda dağılan, çıtır çıtır harika bir lezzet olan pişmaniyeli kurabiye ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. En güzel tarifleri denemekten çekinmiyorsanız tatlının bu farklı lezzetini de seveceksiniz.

29.07.2019-09:26 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-09:15) Damak Çatlatan Pişmaniyeli Kurabiye Tarifi

Seveni çok olan pişmaniyeyi kurabiyenin içinde hiç denediniz mi? Çay saatlerinin yanında ya da piknik sepetinizde mutlaka olması gereken bu lezzeti denemek için tarifimize mutlaka göz atın.

PİŞMANİYELİ KURABİYE TARİFİ  

Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin, 1/2 su bardağı hindistan cevizi, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1/2 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı hindistan cevizi. 

Yapılış aşaması; Hamur için lazım olan bütün malzemeleri derin bir yoğurma kabının içine alın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve avucunuzla yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınnız 180 derecelik fırında üstlerinin kızarmasına fırsat vermeden, pişene kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin. Yayvan bir tabakta pudra şekeri yardımıyla hindistan cevizini birleştirin. Fırından çıkan kurabiyeler henüz daha sıcaklarken, nazikçe birer birer alın ve hazırladığınız pudra şekerli karışıma batırıp sonra oda sıcaklığında soğuttuktan sonra ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal