Creme Brulee Tarifi

Fransız mutfağından enfes bir tatlı tarifini denemeye ne dersiniz? Karamel tadıyla hafızalara kazınacak creme brulee tatlısını ister kendiniz için ister misafirleriniz için deneyin! Peki creme brulee nasıl yapılır? İşte creme brulee (krem brüle) tarifi…

02.10.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-09:08) Creme Brulee Tarifi

Muhallebi tadıyla karamelin buluşmasından oluşan creme brulee tatlısını alternatif bir tatlı arayışındaysanız deneyebilirsiniz. Harika muhallebisine karamelin tadının eklenmesiyle bu tatlı yiyenleri tadına hayran bırakacak! İşte tüm detaylarıyla creme brulee tarifi… (4-6 kişilik)

MALZEMELER

5 tane yumurta sarısı

5 kaşık toz şeker

40 gram tereyağı

Yarım bardak süt

1 bardak krema

1 paket vanilya

Karameli için:

4 yemek kaşığı esmer şeker

YAPILIŞI

Yumurtaların beyazlarından sarılarını ayırıp sarılarını bir cam kaseye koyun. Yumurta sarılarına toz şeker ve vanilya ekleyip karıştırın. Ardından süt ve kremayı küçük bir tenceresine koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar altı kısık ateşte pişirin. Kaynamasına yakın krema ve süt karışımını ocaktan alıp oda ısısında biraz dinlendirin ve sonra yumurta sarılı karışıma yavaş tavaş ilave edip ve hızlı biçimde karıştırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını içine ekleyin ve 1-2 dakika kadar karıştırma işlemine ara vermeden devam edin. Hazırladığınız creme brulee muhallebisini, ısıya dayanıklı fırın kaplarına pay edin. Fırın tepsisine en az bir parmak kalınlığında su koyarak porsiyonluk tatlı kaplarını dizin. Önceden 120 derecede ısıtılmış fırında, sütlü tatlı kıvamına gelene kadar yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Hafif bir şekilde sallayarak tatlıları kontrol edebilirsiniz, eğer kenar kısımlarından ayrılmıyorsa tatlınız olmuş demektir. Fırından aldığınız tatlılar ılıklaşınca buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman soğuk tatlıların üzerine esmer şekeri paylaştırın ve pürmüz yardımıyla tatlının üstündeki şekeri yakarak, karamel görüntüsü elde ettikten sonra hemen servis edin. Dileğinize göre taze meyveler ve nane yaprakları ile ikram edin. Soğuyan tatlının üstüne koyduğunuz şekeri önceden eritirseniz tatlı sulanacaktır. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal