Coronavirüse Karşı Cep Telefonları Nasıl Dezenfekte Edilir?

Coronavirüsün Türkiye’de görülmesi üzerine alınan hijyen önlemlerden biri de elimizden hiç düşürmediğimiz cep telefonlarını bakterilerden arındırmak olmalıdır. Peki, cep telefonları nasıl dezenfekte edilir? Detaylar haberimizde…

18.03.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-15:09) Coronavirüse Karşı Cep Telefonları Nasıl Dezenfekte Edilir?

Virüsler cep telefonlarının üzerinde de yaşayabiliyorlar. El hijyenimize dikkat ederken, hiç elimizden düşürmediğimiz cep telefonları görmezden gelmek olmaz. İşte cep telefonlarınızı dezenfekte ederken dikkat etmeniz gereken püf noktalar…

CEP TELEFONLARI NASIL DEZENFEKTE EDİLİR?

Öncelikle cep telefonunuzu dezenfekte ederken prizde, şarj ediliyor olmamasına dikkat etmelisiniz. Telefonunuzu tamamen kapatın ve kılıfı varsa çıkartın. Temizleme işlemi esnasında kimyasal sıvı, jel ve ıslak bez kullanılmaması gerekiyor. Bu ürünler, telefonunuzun görmesine neden olabilir.

Telefonunuzu temizlerken gözlük temizleme bezlerini kullanabilirsiniz. Bu bezi su ve el sabunu ile güzelce nemlendirin. Daha sonra telefonunuzun ön yüzünü, arka yüzünü, ahize kısmını, kulaklık ve şarj giriş alanını ve tüm kenarlarını dikkatlice silin. Silme işleminin ardından yumuşak bir bez ile telefonunuzu kurulayın.

Eğer gözlük temizleme beziniz yoksa aynı işlemi makyaj temizleme pamuğu ile de yapabilirsiniz fakat hangi ürünü kullanırsanız kullanın temizleme işlemini bitirdikten sonra telefonunuzu asla nemli bırakmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal