Coronavirüs Nedeniyle Evden Çalışanlara Öneriler

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs nedeniyle vatandaşlar kendi tedbirlerini alarak evden çalışmaya başladı. Peki, evden çalışırken nelere dikkat etmek gerekir? Ofis ortamında aldığımız verimi evde çalışırken de sağlayabilir miyiz? Detaylar haberimizde…

19.03.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-15:16) Coronavirüs Nedeniyle Evden Çalışanlara Öneriler

Coronavirüsün yayılmasını engellemek için birçok şirket evden çalışma sistemine geçiş yaptı. Binlerce kişinin ölümüne neden olduğu için vatandaşların kaygılanması sonucunda evden çalışmak en sağlıklı ve mantıklı seçenek oldu. Sizin için evden çalışırken veriminizi artıracak önerileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

RUTİNE BAĞLI KALMAK

Evden çalışacak olmanız hafta içi düzeninizi bozacağınız anlamına gelmiyor. Ofisinize gitmemeniz, virüsten korunmanız için kolaylık sağlasa da, bu günlük işlerinizi ertelemeniz demek değildir.

Hafta içi işer gider gibi her zaman uzandığınız saatinizde uyandıktan sonra, ilk olarak pijamalarınızdan kurtulun. Pijama ile kalmak size gün boyunca istemediğiniz bir rahatlık sunacağı için işlerinize konsantre olmanızı zorlaştırabilir.

ÇALIŞMA ALANI

Çalışma alanı, evden çalışma konusunun en önemli konulardan biri. Laptopunuzu alıp yatağınızda çalışmaya başlamak, işleri daha yavaş yapmanıza ya da odaklanmanızda sorunlar yaşamanıza neden olur. Bu sebeple rahat edeceğiniz bir alanda, masaüstü bir çalışma ortamı oluşturmak işinize daha çok yarayacak.

EVİNİZİ HAVALANDIRIN

Ev, insanın konfor alanı, kendini rahat hissetti en önemli alanlardan biridir. Bu rahatlığı biraz olsun kırmak, üstünüzdeki ağırlığı atmak için oksijene ihtiyacınız var. Bu yüzden bulunduğunuz ortamı sürekli havalandırmanız gerekmekte. Aksi halde gün boyu yorgun hissedebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Çalışma saatlerinize sadık kalın. Çalışma saatleri içerisinde kendinize birkaç hedef belirleyin ve bu hedefler doğrultusunda ilerleyin. Hedefler üzerinden çalışma saati boyunca iş arkadaşlarınız ile iletişim halinde kalın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal