Coronavirüs Konusunda Çocuklarınıza Sessiz Kalmayın

Coronavirüsün ülkemizde de görülmesi ve dört yüzün üzerinde ölüme neden olması özellikle çocukları psikolojik olarak kötü etkilemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı gerekli önlemleri alıp online eğitim uygulamasını başlattı. Peki, bu süreçte çocukların psikolojisini bozmadan gerekli açıklamalar nasıl yapılmalıdır?

04.04.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-16:40) Coronavirüs Konusunda Çocuklarınıza Sessiz Kalmayın

Psikolog Enes Erdem Barut, Coronavirüsü sürecinde çocukların psikolojik olarak etkilenmesi engelleyerek gerekli olan açıklamaların yapılması ve online olarak eğitimlerine devam etmeleri için uygun çalışma ortamının sağlanması gerektiğini ve bunun oldukça önemli olduğunu belirtti.

DERS İÇİN UYGUN ORTAM OLUŞTURULMALI

Coronavirüs sebebiyle çocuklar evlerinden online eğitime başladı. Çocukların paniğe kapılmaması için evde eğitimlerinin aksatılmadan verimli bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Barut, “Çocukların alışkanlıklarının bir anda değişmesi ile birkaç hafta bu sürece alışmaları zor olabilir. Bu konuda velilere oldukça önemli roller düşüyor. Bu noktada aileler çocuklarına ders için uygun ortamı sağlamakla işe başlamalılar. Ders saatleri içerisinde çocukların dikkatini dağıtmamak adına gürültülü eylemlerden kaçınmaları ise oldukça önemli. Aynı zamanda ders aralarında çocuklara, ev içerisinde serbest vakit geçirebilecekleri bir ortam da yaratılmalıdır,” dedi.

CORONAVİRÜS HAKKINDA ÇOCUKLARINIZA KARŞI SESSİZ KALMAYIN

Salgın hastalıkların travmalara neden olabileceğinin altını çizen Psk. Barut, “Bununla beraber toplumda dehşet, çaresizlik, tedirginlik, acı, kayıp hissi, öfke, yabancılaşma, yalnızlık gibi pek çok duygu yayılmaya başlar. Bu konuda en çok endişelenenlerin başında ise çocuklarımız geliyor. Virüsün oluşturduğu psikolojik durumun yanı sıra uzaktan eğitime başlandığı günlerde oluşan sınav kaygıları ve öğrencilerin sosyal ortamlarından kopmaları da bu endişenin nedenleri arasında. Bu durumda her şeyden önce anne ve babaların kendi duygu ve davranışlarını kontrol etmesi gerekiyor. Ebeveynlerin olaylara, haberlere vereceği tepkiler çocukları doğrudan etkiliyor” şeklinde konuştu.

Virüs hakkında sessiz kalınmasının ve olayın göz edilmesinin çocuklar üzerinde korku ve kaygının daha da artmasına neden olacağını belirten Barut, ailelerin yalnızca güvendikleri kaynaklardan edindiği bilgileri çocukların yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir dille anlatılması, bu sürecin sorunsuz atlatılabilmesi açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal