Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

Pastaneden almış gibi ağızda dağılan nefis çörek otlu tuzlu kurabiye. Çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi nasıldır? Malzemeleri nelerdir? Yeni başlayanlar için kolay ve basit çörek otlu tuzlu kurabiye.

03.07.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-14:46)

Şöyle ağızda dağılan çayın yanına nefis bir kurabiye yapımına ne dersiniz? Herkesin bayılacağı muhteşem bir tuzlu kurabiye ile karşınızdayız. işte püf noktalarıyla çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi.. 

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

- 250 gram tereyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- Yumurta akı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 2 tatlı kaşığı şeker

- 3 yemek kaşığı çörekotu

- 4 veya 5 su bardağı un

Yapılışı;

Çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi içerisinde yer alan, oda sıcaklığında olması tercih edilen 250 gram tereyağı, 1 çay bardağından bir parmak eksik olacak şekilde sıvı yağ, 1 yumurta akı, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz ve iki tatlı kaşığı şeker, çörek otu ve 4 ya da 5 su bardağını geçmeyecek şekilde un, derince bir kap içerisinde, kıvamını alıncaya kadar varsa bir çırpıcı ile yoksa el yardımıyla karıştırılır. Yumuşak bir kıvamda elde edilen hamur belirli bir süre serin bir yerde dinlenmesi için beklemeye alınır.

NOT: Birçok kurabiye çeşidi için 180 derecelik ısı fazladır. Her kurabiye çeşidinin şekline, boyutuna ve hacmine göre 180 derecelik ısıyı fazla kaldıramayabilir. Bu yüzden ince şekilli bir kurabiye yapılmışsa, 160 derecede 7-8 dakika kadar pişirmek uygun olacaktır. Ancak kalınlık olarak hafif şekilli kurabiyeler de 160-165 derece kadar 10 ila 15 dakika içerisinde pişirilmesi tavsiye edilir. Çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi içerisinde kalınlığı olarak orta dereceli bir kalınlıkta olduğu için, 180 derece hem boyutu hem şekli hem de içinin yumuşaklığı açısından yeterlidir. Çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi içerisinde tereyağı kullanılmasının sebebi kurabiye fırından çıktığın zaman ortasının yumuşak bir kıvamda olmasını amaçlamaktadır. Bu yüzden mümkünse oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kurabiyeleriniz de kullanmayı tercih etmelisiniz.

Ardından dinlenilmiş yumuşak hamur, portakal büyüklüğünde olacak şekilde, parçalar kopartılır. İki elin avuçları arasında çubuk şekli verilir. Çok fazla ince olmamasına ve çok fazla kalın olmamasına dikkat edilmelidir. İnce çubuk şeklinde şekli verilen hamur kopabilir. Orta kalınlıkta şekiller verilmelidir. Ardından bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde, hamur çubuklar kesilir. Baklava dilimi desenlerinin büyüklüğü tercihen size kalmıştır. Çörek otlu tuzlu kurabiye boyutunun nasıl olmasını istiyorsanız, kesimi de o büyüklükte yapılmalıdır.

NOT: Çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi içerisinde en önemli kaydedilmesi gereken nokta hamurun yoğrulma aşamasıdır. Zeytinyağını ile parmak uçlarına biraz alarak hamurun ele yapışmamasını sağlamış olursunuz. Daha sonra zeytinyağlı parmaklarınızla çörek otlu tuzlu kurabiye hamurunu dışarıdan içeriye doğru, ikiye bölerek birbiri üstüne koyarak yoğurmak en önemlisidir.

Hamurun tamamı bitinceye kadar çörek otlu tuzlu kurabiyelere çubuk şeklini verilir. Ardından baklava dilimlere kesilip hepsi hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine birbirine yapışmayacak şekilde baklava dilimli hamurlar dizilir. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında çörek otlu tuzlu kurabiye altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilmeye bırakılır. Servise hazır. Afiyet Olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal