Çökertme Kebabı Tarifi

Severek tükettiğimiz çökertme kebabı, özellikle ete düşkün olan kişilerin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı için gerekli olan malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi

Bazı bölgelerde Bodrum kebabı olarak da bilinen çökertme kebabı için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte çökertme kebabı tarifi...

MALZEMELER

  • 250-300 gr jülyen doğranmış et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fiske tuz (yoğurt için)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
  • Sıvı yağ (kızartmak İçin)
  • 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
  • 1 kaşık sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Etleri düdüklü tencereye alıp harlı ateşte suyunu salıp çekinceye dek kavurun. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsağı da ekleyip 1-2 tur çevrilip üzerine su ekleyin ve kapağını kapatın. Etleri iyice yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.

Bu sırada patatesleri de kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır hale getirin. Üzerine tuzu serpip kızgın yağda kızartın ve büyük bir servis tabağına alın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuzu bir kapta karıştırıp patateslerin üzerinde gezdirin. Ardından bir cezvede salça ve yağı kızdırıp yoğurdun üzerinde gezdirin.

Suyunu çeken etleri kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altını kapatın. Daha sonra salça sosunuzu gezdirdiğiniz yoğurdun üzerine etlerinizi ekleyin. İsteğe bağlı kekik veya kıyılmış maydanozu serperek servis edebilirsiniz.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR