Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Çok Tarçın Az Kilo!

Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız düzenli olarak tarçın tüketin.Peki, tarçının faydaları nelerdir? İşte merak edilenler haberimizde...

04.07.2018-18:04 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-18:05) Çok Tarçın Az Kilo!

Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız düzenli olarak tarçın tüketin.Peki, tarçının faydaları nelerdir? İşte merak edilenler haberimizde...

Kilo vermek ve kontrolü sağlamak için her şeyi deniyoruz. Ancak bazı yöntemler var ki bilimsel olarak da ispatlı sonuçları bulunuyor. Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız düzenli olarak tarçın tüketin. Sonuçları görün!

BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI

Tarçın, açlığı azalttığı gibi iştah da kapatan bir baharat. Araştırmalar , karbonhidrat metabolizmasını kontrol ettiğini gösteriyor. Çalışmalar esnasında içine tarçın eklenen pudingi yiyen deneklerin, tarçınsız puding yiyenlerden daha uzun süre tok kaldığı belirlendi.

TARÇIN ÇAYININ FAYDALARI

Kan Şekerini Düzenler

Araştırmalar, düzenli tarçın desteğinin azaltılmış insülin duyarlılığından kaynaklandığına inanılan kan şekerinin daha düşük seviyelere düşürdüğünü göstermiştir. Tip 2 diyabetten mustarip olanlar için, yüksek kan şekeri sürekli takip edilmesi gerektiği için bu, öneme sahip olabilir. Ayrıca, bu tür koruyucu önlemler veya tedaviler, obezite veya kardiyovasküler sorunlar gibi diğer ilgili durumların olasılığını azaltmanıza yardımcı olabilir.

Kilo Kaybı

Tarçın, şeker hastalığına etkileri ile ilişkili olarak, vücudun daha az yağ depolamasına da yardımcı olabilir. Aslında, kan şekeri miktarını azaltarak, üretilen insülin miktarını da azaltır; bu, vücudunuzun daha az yağ depolayıp yavaş yavaş kilo vermesidir. Tek yapmanız gereken günde bir veya iki bardak tarçınlı çay tüketmek; Sonuçları fark edeceksiniz.

Düşük Kolesterol

Tarçın, vücuttaki glisemi ve lipid seviyeleri üzerinde kanıtlanmış bir etkiye sahiptir; diğer bir deyişle konsantrasyonları azalır; kalp sağlığı ile ilgili endişeleri olanlar için iyi bir haber. Tarçınlı çay, LDL kolesterolü düşürerek ve “iyi” kolestrol seviyesini arttırarak, ateroskleroz geliştirme veya kalp krizi / felci geçirme şansınızı düşürebilir. Düşük kolesterol seviyeleri kilonuzu korumak ve koroner kalp hastalığını önlemek açısından da önemlidir.

Bağışıklık Sistemini Koruyun

Tarçın çayında bulunan bir takım organik bileşikler, antiviral, antifungal ve antiseptik etkilere sahiptir. Tarçın, bağışıklık sistemi işlevini iyileştirmek için en iyi otlardan biridir; çünkü sahip olduğu antioksidanlar, yabancı patojenler ve vücutta enfeksiyona veya hastalığa neden olabilecek maddeleri nötralize edebilirler. Bu, özellikle patojenlerden çoğunun bulunabileceği ve ortadan kaldırılacağı midede çok önemlidir.

Kronik Hastalıklar

Tarçın, aktif bileşen, sinnamaldehit, ayrıca kateşinler, siyanürler ve diğer önemli bileşikler de dahil olmak üzere yüksek konsantrasyonda güçlü antioksidanlara sahiptir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerinin nötralize edilmesi, hücresel metabolizmanın tehlikeli yan ürünleri ve vücuttaki oksidatif stresin önlenmesi için idealdir. Bu, tarçın çayının bazı kanser türlerinde koruyucu bir etkiye sahip olabileceği anlamına gelir.

Sindirim

Araştırmalarda düzenli olarak tarçın takviyeleri tüketen kişilerde sindirim sistemi sağlığında belirgin bir artış gözlenmiştir. Tarçın gastrik sıvılar ve mide asitleri üzerinde uyarıcı bir etkiye sahiptir ve sindirimi daha etkili hale getirir ve gaz, kabızlık, şişkinlik, kramp sıkışması ve genel mide rahatsızlığında rahatlama sağlar. IBS ve diğer koşullardan kaynaklanan bağırsak iltihapları da tarçın çayının düzenli olarak tüketilmesi ile önlenebilir. Bu çay malnütrisyon veya anoreksiya şikayetine karşı iştah uyarıcı olarak bilinir.

Beyin Fonksiyonunu Güçlendirir

Araştırmalarda, tarçının yalnızca beden için değil, zihin için de önemli olduğunu bulunmuştur. Özellikle yaşlı nesillerde tarçın bilişsel hızı artırdığı, yoğunlaşmayı ve odaklanmayı artırdığı ve hatta yeni sinir yollarının büyümesini teşvik ettiği Alzheimer’in ve diğer dejeneratif sinir koşullarının tedavisinde önemli bir bitkisel strateji olduğu biliniyor.

Enflamasyonu Azaltır

Enflamasyon ciltte veya boğazda / ciğerlerdeki kaşınma ve tahrişten, eklemleriniz ve kaslarınızdaki ağrılara kadar pek çok formu içine alabilir. İçten içe, iltihap çeşitli koşulların ortak bir semptomudur. Tarçınlı çayın çoğu vakada iltihaplanmayı ve ağrıyı azalttığı gösterilmiştir, bu durum çeşitli koşullar için yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir çare haline gelmektedir.

Menstruasyon Belirtilerini Yönetin

Menstrüasyon belirtileri yaşayan kadınlar, hormonal düzeylerini etkilemeyen güvenilir bir çare bulmakta umutsuzlardır. Tarçın analjezik ve pıhtılaşma önleyici etkileri vardır, yani adetinizin ağrısını ve krampını azaltabilirken, daha ağır bir akışa meyilli olmanız durumunda etkili olabilir.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;