Çocuklarınızı Bu Evrensel Değerlere Göre Yetiştirin

Dünyadaki en büyük sorumluluklardan biri kuşkusuz çocuk yetiştirmek. Çocuklarımızı belli başlı evrensel değerler çerçevesinde yetiştirmemiz oldukça önemli. Peki nedir bu evrensel değerler?

07.02.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-15:12) Çocuklarınızı Bu Evrensel Değerlere Göre Yetiştirin

Dünyadaki en büyük sorumluluklardan biri kuşkusuz çocuk yetiştirmek. Çocuklarımızı belli başlı evrensel değerler çerçevesinde yetiştirmemiz oldukça önemli. Peki nedir bu evrensel değerler? İşte detaylar...

Yeryüzünü Sevmek ve Korumak

Çocukların içinde yaşadıkları dünyayı anlamaları ve sevmeleri onu korumalarını sağlayacaktır. Dünya üzerindeki bitkilerin, hayvanların, genel anlamda doğanın ve sahip olduğumuz güzelliklerin önemini kavrayan çocuk hem etrafına hem de başka insanlara saygı ve sevgi göstermeyi öğrenecektir.

Özsaygı

Özsaygı kişinin kendi kimliğine, benliğine ve değerlerine olan sevgi ve saygısını gösterir. Kendine saygı duyabilmek, insanın başkalarına da duyacağı saygıyı ve anlayışı besler.

Başka Fikirlere Saygı

Hepimiz zaman zaman objektif davranamadan kendi haklılığımıza ikna oluruz. Bizim yetişkinken yaptığımız bu hatayı çocukların yapması çok daha kolay olacaktır. Haklı-haksız ayrımına girmeden başka fikirlere saygı duymasını öğrenen çocuk hem daha iyi bir dinleyici, yardımcı, katılımcı olur hem de başkasını değerlendirirken daha objektif olabilmeyi küçük yaşta öğrenir.

Sınırlara Saygı

Dünya hepimizin bu yüzden canımızın istediği her şeyi yapabileceğimiz bir yer değil. Tam tersine medeniyet bir takım kurallardan ve mesafelerden oluşur. Çocuğunuza kişisel alanlara, kamuya ait kurallara, insanın bireysel özgürlük alanlarına saygı duyması gerektiğini öğretirseniz, her şeyden önce çocuğunuzun rahat bir yetişkinlik geçirmesine yardımcı olursunuz. Ama bunun yanında özgür, bilinçli ve saygılı bir birey yetiştirmiş olursunuz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal