Çocuklarınıza Aleyna ve Ecrin Gibi İsimler Koymayın

Ebeveynlerin son yıllarda sıklıkla çocuklarına verdikleri Ecrin ve Aleyna isimleri anlamları nelerdir ? Peki isim seçerken nelere dikkat etmeliyiz ?

18.07.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-15:38)

Biyoenerjiye olan ilginin günden güne artması isimlerin bireyin üzerinde kişilik ve karakter yapısının oluşturduğu düşüncesini güçlendirdi. Bu konuda hem fikir olan ebeveynler çocuklarının isimlerini seçerken kendi hayatlarından yansımalar taşıyan isimlere öncelik veriyorlar. Peki isim seçilirken nelere dikkat edilmelidir ? Çok sık kullanılan fakat  anlamı yanlış bilinen isimler nelerdir? 

İSİM SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

- Verilen isim anlam bakımından olumsuzluk çağrıştırmamalıdır.

- Ahengi olmalı, kulağa hoş gelmelidir.

- Toplumda kendisine önyargı ile yaklaşılacak kadar radikal bir isim olmamalıdır.

İLAHİYATÇILAR BU İSİMLER İÇİN UYARIYOR

İlahiyatçılar, Kur'an-ı Kerim'de bulunan her kelimenin çocuklara isim olarak verilemeyeceği hususunda geçtiğimiz yıllarda uyarılarda bulunmuştu.

Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle  Ecrin ismini kullananların sayısı 83.512 Aleyna ismini kullananların sayısı ise 61.376.

Peki bu isimleri bu kadar popüler yapan şey sadece kulağa hoş gelmeleri mi? Çoğu ebeveyn Kur’an-ı Kerim’de geçtiği için çocuklarına bu ismi veriyor. 

Kur'an-ı Kerim'de Yasin ve Fetih sûrelerinde geçtiği için sıklıkla tercih edilen Ecrin adı pek çok ailenin sandığı gibi Allah'ın mükâfatı anlamına gelmemektedir, ismin anlamı 'ücret' manasına denk düşmektedir. 

Aleyna ismi ''Vema Aleyna illel’belağ'' (bizim üzerimize, tebliğden başka bir görev yoktur.) olarak geçer anlamı ise 'üzerimize'dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal