Çocuklarınız Sayıları Öğrendiklerinde Bunu Yapın!

Çocuklarınızı gelişim süreçlerinde iyi takip ederek onlara fayda sağlayabilirsiniz. Çocuklar sayıları öğrenir öğrenmez onlara bunu bütçe yönetimini öğretmelisiniz.

13.12.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-10:37)

Çocuklar sayıları öğrenir öğrenmez onlara bunu bütçe yönetimini öğretmelisiniz. Çocuklarınızı gelişim süreçlerinde iyi takip ederek onlara fayda sağlayabilirsiniz. 

ÇOCUKLARDA BÜTÇE YÖNETİMİ

Çocukların bilinçli bir halde yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, "Çocuklar istediklerini yaptırdıklarını sansalar bile anne-babalar onlardan önce düşüncelerine şekil ve yön verdiği zaman çocuk çok fazla inatlaşıp direnemezler. Ancak bu durum, yeterince bilinçli olarak ilgilenilen çocukta geçerlidir. İhtiyaçları üzerinde konuşulmadan her gördüğü alınan bir çocuk, bütçe anlayışına ve sınır kavramına da yabancı olur.

Çocuk, ihtiyacı olmayan şeyi almaması için ikna edilebilmelidir. Eğer çok istiyorsa da anne-babasının onayını mutlaka aldıktan sonra istediği şey alınmalıdır. 'Sen bunu çok istiyorsun, isteklerin benim için önemli. Ama bu çok pahalı, bütçemizi denk duruma getirip öyle almalıyız. Şu an üzerimde o kadar para yok ama yarın olabilir' şeklinde isteğini biraz ertelemeyi öğretmeli ve sonrasında isteği yerine getirilmelidir. 'İsteklerini ertelemeyi öğrendiğin zaman alabiliriz' ya da 'Sana düzenli olarak bir harçlık vereceğiz, sen harçlığını biriktirerek istediğin şeyi alabilirsin' diyerek çocuğa para biriktirmeyi öğretebiliriz” tavsiyesinde bulundu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal