Çocukların Okul Çantası Nasıl Olmalıdır? Sırt Çantası Almanın Püf Noktaları

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldı. Çocukları yeni eğitim yılı heyecanı sararken aileleri de okul masrafları telaşı aldı. Çocukların okula götürdükleri eşyaların taşınması için kullanılacak çanta nasıl olmalı? Okul çantası alırken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.

24.08.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-09:32) Çocukların Okul Çantası Nasıl Olmalıdır? Sırt Çantası Almanın Püf Noktaları

Okul çantası alırken öncelikle çocuğun yaşına ve boyuna en uygun boyuttaki çantayı seçmeliyiz. Çok büyük boyutlu çantalar hem çocuklara fazladan ağırlık oluşturacak hem de içerideki gereçlerin rastgele sallanması ve aşağıya doğru sarkmasıyla taşımayı zorlaştıracaktır. Küçük çantaların ise omuz askıları kolları sıkarak kollarda uyuşma ve karıncalanmaya neden olabilir. Ayrıca çocuğun bel bölgesine tam oturmayacaklarından bel ağrısına da neden olabilir.

SIRT ÇANTASI ALMANIN PÜF NOKTALARI

  • Muhakkak çift omuz askısı olmalı.
  • Omuz askıları kalın ve baskı yapacak yerlerde olabildiğine yumuşak malzeme ile desteklenmiş olması gerekir.
  • Ağırlığın daha dengeli şekilde dağıtılması ve bele tam oturması adına mümkünse bel bandı olmalı.
  • Sırt ve bel bölgesinde yeterli destek sağlamalı.
  • Çantalar her gün kontrol edilmeli
  • Ailelerin çocuğun çantasını her sabah mutlaka kontrol etmesini ve gerekirse de fazlalıkları azaltmaları hususunda müdahale etmesi gerektiğinin altını  çizen Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora, “Özellikle ara ara boyun, omuz, sırt ve bel ağrıları bakımıdan çocukları sorgulayarak gerekirse bir uzmana danışmalıdırlar” diye konuştu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal