Çocukların Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Her Gün İki Bardak Süt İçirin

Çocukların bağışıklık sistemi biraz zayıfladığında hemen hasta olabilirler. Uzmanlar, zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için çocukların ve yetişkinlerin her gün düzenli olarak iki bardak süt içmesini öneriyor.

10.03.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-15:57) Çocukların Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Her Gün İki Bardak Süt İçirin

Özellikle kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyonlarda artış görülmeye başlar.  Birçok insan bu enfeksiyonlardan korunmak için önlem arayışına giriyor. Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için hem çocukların hem de yetişkinlerin her gün düzenli olarak süt içmesini önermektedir. Kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlendiğini ifade eden uzmanlar, içeriğinde 40’tan fazla besin değeri bulunan süt tüketiminin grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi kış hastalıklarının önlenmesinde önemli olduğunu belirtiyor.

SÜT VÜCUDU KORUR

Sütün beslenme konusunda, insan hayatı için önemli bir sıvı olduğunu ve yaşamın her evresinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün içerisinde bulunan 40’tan fazla besin öğesinin savunma sistemini oluşturan hücrelerin düzgün çalışmasını sağlayarak vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğuna dikkat çekti.

ÇOCUKLARIN GÜNLÜK MİNERAL İHTİYACININ KARŞILIYOR

Sütteki temel besin maddeleri protein, yağ, süt şekeri, mineral maddeler ve vitaminler olduğunun altını çizen İnanç, “Her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt, çocuk ve yetişkinlerin günlük mineral ihtiyacının tamamını karşılayabilmektedir. Sütün içerisinde bulunan yağ çok zengin bir enerji kaynağıdır ve esansiyel (mutlaka dışardan alınması gerekli) yağ asitleri ile A, D, E, K vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal