Çocukların Bağışıklığını Güçlendirmek İçin Kiviyi Pekmezle Yedirin

Bağışıklık sistemi zayıf olan okul çağındaki çocuklar zamanının büyük çoğunu sınıf ortamlarında geçirdiği için enfeksiyon hastalıklarına çok daha kolay yakalanıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu ise besinlerden geçiyor. Peki, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmak gerekir?

19.02.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-15:39) Çocukların Bağışıklığını Güçlendirmek İçin Kiviyi Pekmezle Yedirin

Çocuklarınızın dengeli beslenmesini sağlayarak hastalıklara karşı önlem alabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu doğal karışım ile çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.

KİVİYİ PEKMEKLE YEDİRİN

Diğer meyvelere oranla içeriğinde daha yüksek C vitamini barındıran kivi bağışıklığı güçlendirip vücudun mikroplara karşı savunma sistemini güçlendirmektedir. Aynı zamanda C vitamini vücutta demir mineralinin emilimini de artırıcı bir etkiye sahiptir. Demir eksikliği sorunu yaşayan çocuklarda kivi üzerine pekmez sürülerek tüketmeleri, pekmezde bulunan demir emilimini artırır ve çocukların iki kat bağışıklık kazanmasını sağlar. Çünkü pekmezin içeriğinde bulunan demirin emilimi için de C vitaminine ihtiyacı vardır.

KEFİRİ MEYVE İLE TATLANDIRIN

Her gün 1 çay bardağı doğal kefir bağışıklık sisteminin desteklenmesine büyük fayda sağlamaktadır. Mayalanırken oluşan prebiyotik ile probiyotik bakteriler bağırsaklardaki yararlı mikroorganizmaların artmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Genel olarak çocuklar sade kefirin tadını beğenmedikleri için içerisine bir miktar meyve püresi ilave edilebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal