Çocuklarımızı Nazardan Korumak İçin Ne Yapmalıyız? Nazara Karşı Etkili Dualar

Özellikle yıldızı düşük enerjide olan kişilere daha kolay değen nazar, çocuklarımızı da olumsuz etkilemektedir. Dışarıdan gelen etkilere karşı savunmasız olan çocuklarımızı nazardan korumak için ne yapmak gerekir? İşte merak edenler için içeriğimizde derledik.

22.07.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-14:23) Çocuklarımızı Nazardan Korumak İçin Ne Yapmalıyız? Nazara Karşı Etkili Dualar

Dinimizde de nazarın var olduğuna değinen bilgiler ışığında Peygamber Efendimiz (SAV)'in nazar değmesine karşı nasıl önlem aldığını ve tavsiye ettiği nazar dualarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

NAZARA KARŞI NELER YAPILABİLİR?  

Nazar, gündelik yaşantı içerisinde bazı insanların beğenmesi ve göz etmesi doğrultusunda kişiyi olumsuz etkilemektedir. Özellikle de bebeğinizin kırkı çıkmadan kalabalık mekanlarda gezdirmemeniz bebeğinizi nazardan korumanız adına oldukça önemli.

- Sosyal medya hesaplarınıza bebek ya da çocuklarınızın fotoğraflarını koymayın

- Ayetel Kürsi, Fatiha, Felak ve Nas sureleri çocuğun üzerine okunup üflenebilir.

- Dua etmenin yanında eve gelen misafirlere “maşaallah”, “barekallah” demelerini rica edin.

- Çocuğunuzu ya da bebeğinizi çok dikkat çekecek şekilde aşırı süsleyip dışarı çıkarmayın

- Kehf suresinin 39. ayetinde geçen “Bağına girdiğin zaman, ‘Maşaallah, Allah’tan başka kuvvet yoktur’ demen gerekmez miydi?” ifadesi güzel bir şey gördüğümüz zaman Maşaallah denilmesinin gerektiğini ifade eder.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal