Çocukları Coronavirüsünden Korumak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Coronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından her geçen gün vaka sayısı da atıyor. Yetişkinler virüsten korunmak için kişisel hijyenine dikkat ederken çocukları korumak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

17.03.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-12:36) Çocukları Coronavirüsünden Korumak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Gün geçtikçe artan Coronavirüsü vakaları karşısında ebeveynler özellikle çocukları için oldukça endişeliler. Prof. Dr. Filiz Bakar, çocukları coronavirüsünden korumanın yollarını şöyle sıraladı. İşte detaylar…

ELLERİNİ YIKADIĞINDAN EMİN OLUN

Coronavirüsünden korunmak için en etkili yöntemlerden biri elleri yıkamaktır. Bu nedenle çocuklarınızın ellerini doğru şekilde yıkadığından emin olun. Özellikle yemeklerden önce ve sonra, halka açık yerlerde bulunduktan sonra mutlaka ellerin yıkanmasını sağlayın. Çocukların da ellerini 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkadığından emin olun. Suyun bulunmadığı yerlerde el dezenfektanı kullanabilirsiniz.

BAĞIŞIKLIĞINI GÜÇLÜ TUTUN

Çocuklarınızın bağışıklığını güçlendirmek için sağlıklı bir beslenme düzeni uygulayın. Aynı zamanda açık havada egzersiz ve yeterli uyku da çocukların bağışıklığını güçlendirmeye yardımcı olur. Çocukların su, taze sıkılmış portakal suyu gibi bol bol sıvı tüketmelerini sağlayın.

KİRLİ ELLERİYLE YÜZLERİNE DOKUNMAMALARINI ÖĞRETİN

Çocuklarınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik bu: Kirli elleriyle yüzlerine dokunmamalarını öğretin. Bir çocuğa bunu yaptırabilmek ne kadar zor olsa da ellerini yıkamadan ağız, burun ya da gözlerine dokunmamaları gerektiğini güzelce anlatın. Herhangi bir nedenle burnu kaşınırsa bunun için mutlaka mendil kullanmaları ve sonrasında bu mendili atmaları gerektiğini öğretin. Hapşırma ve öksürme esnasında mutlaka mendil kullanmalarını, sonra bunu atmalarını sağlayın.

KAPALI ALANLARA GİRMEYİN

AVM gibi kapalı ve kalabalık alanlara gitmemeye özen gösterin. Çocuklara bunu anlatabilmek biraz zor olsa da yaratıcı çözümler üretmeye çalışın. Ortak kullanıma açık olan koltuk ya da masaları kullanmadan önce kolonyalı mendille silmek de fayda sağlayacaktır. Hasta olan kişilerden çocuklarınızı uzak tutun. Çocukların hapşırma, öksürme gibi belirtileri olan kişilerin çevrelerinde bulunmamalarını sağlayın.

MİSAFİRLERİNİZİ MUTLAKA UYARIN

Dışarıdan gelen misafirlerden öncelikle ellerini yıkamalarını isteyin. Aynı zamanda insanlarla el sıkışmayın ve öpüşmeyin. Ailenizden birinde ateş ya da öksürük varsa mutlaka maske kullanmasını sağlayın, el yıkamaya daha çok özen gösterin. Hasta olan kişilerin çocuğunuzla mümkün olduğunca temasını engelleyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal