Çocuklara Ders Çalışmayı Sevdirecek 4 Çözüm!

Çocukların okuldan sonra ödev yapmak istememeleri, ders çalışmayı sevmemelerinde anne babaların ne kadar etkisi var? Çocuklara ders çalışmak nasıl sevdirilir?

04.12.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-15:31)

Çocuklara ders çalışmak nasıl sevdirilir? Çocukların okuldan sonra ödev yapmak istememeleri, ders çalışmayı sevmemelerinde anne babaların ne kadar etkisi var?

ÇOCUKLARA DERS ÇALIŞMAYI SEVDİRECEK YÖNTEM

Evinizin ve çocuğunuzun rutin alışkanlıklarına uygun olarak beirli bir saat ayarlayın. Bu programı hazırlarken dikkat eidlmesi gereken en önemli konu, ders süresini 1-2 saat gibi uzun tutmak yerine parçalara bölmek. Ve aralara çocuğunuzun keyif aldığı aktviteleri koyarak onun daha çok verim almasını sağlamış olacaksınız. 

Haftalık ödüller belirleyebilirsiniz,ödülünüz ne çok büyük ödülle beklentiyi yükseltin. Ne de çok küçük bir ödülle bu ödülğü değersizleştirin. Bu ödül onun seçtiği ama sizin standartlarınıza uyan herhangi bir hediye olabilir.

İlk günlerde ya da haftalarda ödül alması iyi bir şey fakat, programı eğer çoğunlukla aksatmaya başladıysa ödülü kesmelisiniz. Eğer kesmezseniz sonraki hafta programa uymak için bir nedeni olmayacaktır. Kurallarla ilgili siz ne kadar esneklik gösterirseniz, o kadar suistimale açık hale getirmiş olursunuz.

Çocuğunuzun evde kendi çalışma alanının dışında, alternatif bir çalışma alanı olmasına izin verin. Çünkü bazen kendi odasının dışında bir yer motivasyon artırıcı bir durum olabiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal