Çocuk İstismarı Hakkında Çocuğunuza Öğretmeniz Gerekenler

Çocuk istismarına hayır demek adına çocuğu bu konuda eğitmek gerekiyor. İşte, çocuk istismarı hakkında öğretmemiz gerekenler...

26.09.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-15:29)

Çocuk istismarı adına çocukları uyarmak ve bazı konularda tembih etmek gerekiyor. Peki, çocuklara bu konu hakkında ne öğretmek gerekiyor?

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI BUNU ÖĞRETİN

Çocuklara herhangi birisi onları incitmeye kalkarsa "Hayır" demeleri gerektiğini açıklayın. Çünkü birçok çocuğa büyüklerin dile getirdiklerini itaat etmeleri öğretilmiştir. Birisi onlara kötü,rahatsız edici bir şey uygularsa arkadaşlarından ya da yetişkinlerden yardım istemeyi öğretin. Yardım talep ettiklerinde onlara kızılmayacağını söyleyin. Çocuğunuza inanın,yardım talep ediyorsa sakın bunu geri çevirmeyin. Çocuklar bu hususta yalan söylemezler. Çocukların bazı sırların hiçbir vakit saklanmamasını anlatın. Onlara dilemeseler dahi bunların açıklaması gerektiğini açıklayın. Çocuklarınıza kendilerine dokunulması ve öpülmesi halinde eğer hoşlanmıyorlarsa bunu kabul etmemelerini anlatın. Eğer birisi dokunur ve bunun bir sır olarak saklanması gerektiğini anlatırsa, kesinlikle size anlatması gerektiğini açıklayın. Çocuklarınıza,güvenliklerini muhafaza etmek için gerekirse kendisine zarar veren insandan uzaklaşmak, yüksek sesle bağırmak ve onu tekmelemek benzeri bazı kural dışı hareketlerde bulunabileceklerini anlatın .

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal