Çocuğunuzun Ödev Yapması Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Çocuğunuzun ödev yapması uzun sürüyorsa ve ödev yaparken çabuk sıkılıyorsa bu durumda dikkat etmelisiniz çünkü çocuğunuzda dikkat eksikliği olabilir.

15.10.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-12:33)

Çocuklarda dikkat eksikliğinin belirtileri arasında çocuğun sürekli konuşma istediği ve ödeve yapmada uzun sürme yer alıyor.

ÇOCUĞUNUZUN ÖDEV YAPMASI UZUN SÜRÜYORSA…

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nun (DEHB) üç değişik bileşeni olduğunu belirten Doç. Dr. Emel Sarı Gökten, “Bu halin üç değişik işaret grubu vardır. İlk olarak dikkat eksikliği. Dikkat eksikliği, çocuğun derslerine konsantre olmasında ya da o konsantrasyonunu devam ettirmesinde kuvvetli yaşamasıdır. Bu çocuklar çoğunlukla derslerde hızlıca sıkılan, farklı şeylerle ilgilenen çocuklardır. Ödevlerini yaparken hemen sıkıldıkları için ya oldukça kısa devam edecek bir ödevi, oldukça uzun bir zamanda ve ailelerinin yardımıyla bitirebilirler ya da oldukça özensiz, oldukça kısa zamanda, eksiklerle dolu bir ödev yaparlar’’ dedi. İkinci bileşen ya da işaretlerinin hiperaktivite olduğunu belirtilen Doç. Dr. Emel Sarı Gökten, ‘‘Hiperaktivite, çocuğun oldukça hareketli olması anlamına geliyor. Çoğunlukla bu çocuklar, yerinde oturmakta zorlanan, otursalar bile devamlı kıpırdanan çocuklardır. Oturmaları lazım olan bir mekanda bile kalkıp dolaşmak, hareket etmek dilerler. Bazılarında ise oldukça hareketlilik bulunmaz, fakat oldukça konuşma arzusu belirgindir’’ dedi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal