Çocuğunuz İnatlaşıyorsa Çözümü Bunlar!

Çocukların inatçılaşması ebeveynlerin en büyük sorunudur. Daha farklı bir yaklaşım sergileyerek çocuğunuz neden inatçılaştığını ve neler yapılabileceğini anlayabilirsiniz.

20.07.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-08:59) Çocuğunuz İnatlaşıyorsa Çözümü Bunlar!

Çocuğunuzun size karşı inatçı tavırları varsa ve sorumluluklarından kaçıyorsa ona karşı hareketlerinizi değiştirmeli ve daha duyarlı bir şekilde yaklaşmalısınız. Doğru adımlarla çocuğunuz ile düzgün bir ilişki kurabilirsiniz.

EBEVEYNLER ORTAK SES OLSUN

Çocuğun evde kafasının karışması inatlaşmasına sebep olan bir diğer şey farklı kafadan sesler. Sizin "evet" dediğinize eşiniz "hayır", diyorsanız çocuğunuzun kafası karman çorman hale gelir ve o da asi hareketler geliştirmeye başlar. O nedenle anne baba olarak ortak bir ses oluşturun.

 

ISRARCI DAVRANMAYIN

Çocuğuna açıklama ihtiyacı hissetmeden "hayır" demek,ya da mantıklı bir neden belirtmeden ondan bir şey yapmasını istemek inatçı mizaca bürünmesine sebep olabilir.

SİZ DE İNADINIZI KIRIN

Eğer siz inatçı davranışlar sergiliyorsanız, çocuğunuzun inatçılık yapmamasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle ilk olarak siz inatçılığını kabullenin ve kırın, davranışlarınızda tutarlı olsun.

DESTEK OLUN

Çocuğunuz zaman zaman sizin yardımınıza ister. Onun size ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmazsanız bunu fark eder. Bu nedenle ne kadar yoğun olursanız olun onun onun ihtiyaçlarına odaklanır.

BASKICI OLMAYIN

Çocuklarınıza karşı aşırı baskıcı bir ebeveyn olursanız onların inatçı olması ile sonuçlanır. Çocuklara karşı hayır demeyin ve cezalandırmayın.

KURALLAR BELİRGİN OLSUN

Evdeki kurallar muğlaksa çocukların kafası karışır.. Bu da istenmeyen hareketleri teşvik eder. Bu nedenle evinizdeki kurallar belirgin olmalı. Tabi siz de uymalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal