Çocuğun Uyku Düzeni

Çocuğun uyku düzeni her anne ve baba için sorun olmuştur. Uyku düzene girene kadar uykusuz ve huzursuz geceler geçiriyor tüm aileler. Bazen uykuya dalmamak için direnen çocuklar yüzünden strese dahi giriyor olabilirsiniz.

02.04.2020-23:15 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-23:15) Çocuğun Uyku Düzeni

Fakat çocuklarda uyku düzenini sağlamak için bazı işlemler gerekiyor. Bu işlemler sonucu sizde huzur dolu günler geçirebilirsiniz.

Öncelikle ortamı biraz yumuşatıp, sakinleştirin.

Çocuğun dikkatini dağıtıcı bütün pürüzleri ortadan kaldırın. Ona sakin ve sessiz bir ortam oluşturun. Curcunalı bir ortamda çocuk uyumamak için elinden geleni yapacaktır. Uyku için özel olarak imal edilmiş olan oyuncaklardan alarak, onun güvende olduğunu, ona hissettirmeye çalışın. Beşiğine onu en çok güvende hissettiren eşyasını, oyuncağını koyun.

Ailelere göre değişiklik göstermekle birlikte, uykular belli bir düzene girdikten sonra başlar. Bu bir şeyler atıştırmak, diş fırçalamak, banyo yapmak gibi şeyler olabilir. Yatağa gitmeden önce rutin bir şekilde yapılan ne varsa, onu yapın, geceleri alıştıkları şey eşliğinde uykuya gitmek onlar açısından alışkanlık ve düzen olur. Ve çocuklarda bu düzenden hoşlanır. Örneğin uyku öncesi masal okumaya başlamanız güzel bir rutin alışkanlık olacaktır onun için.

Hangi masalı dinleyeceğini, hangi gecelikleriyle yatmak istediğini sorun, onun isteklerine göre hareket edin. Bu sayede çocuğunuz sürecin parçası olarak hissedecek kendini.

Ona masal okumanız hem size iyi gelecektir hem de ona. Alışılagelmiş masallar yerine, birlikte yazdığınız, uydurmasyon bir masalıda okuyabilirsiniz, anlatabilirsiniz.

Oluşturmaya çalıştığınız düzene mutlaka uyun. Onu yeni sürprizlerle karşılaştırmadan nelerle karşılaşacağını, nelerin olacağını anlatın. Örneğin çıkmadan önce lambaları kapatacağınızı, okuyacağınız hikayenin uzunluğunu, süresini… Kısacası sınırlarınızı belirleyin.

Sadece masal okumakla kalmayıp, ona her zamanki okuduğunuz ninniyi okuyun yada yaşına uygun hazırladığınız müzik CD lerini dinletin. Şarkılar eşliğinde uyumakta ona huzur verecektir.

Yatmadan önce ufak atıştırmalıklar iyi gelecektir. Süt içirin, bu onun sakinleşmesini ve uykusunu getirmede etkili olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal